Buják

2018.08.20. 12:37

Mélyről is elérhető a nagy siker: személyes példákkal ösztönözték a hátrányos helyzetű lányokat

A tanulás fontosságáról és az iskolarendszeren keresztüli önmegvalósítás lehetőségeiről kaphattak tanácsokat a fiatal roma lányok a közelmúltban tartott kerekasztal-beszélgetésen Bujákon.

Sz. R.

A Diverse Youth Network (Diverz Ifjúsági Hálózat) által szervezett eseményen öt sikeres, fiatal nő tartott előadást, akik életútjukkal, személyes példájukkal egyfajta példaképként ösztönözhetik a hátrányos helyzetű településeken élő fiatalokat. Herfort Marietta, a Phiren Amenca Nemzetközi Hálózat igazgatója, Szénási Szilvia, az Uccu alapítvány vezetője, Boros Julianna, a Pécsi Tudományegyetem tanára, valamint Nótár Ilona, a Semmelweis Egyem előadója és dr. Lakatos Szilvia, a Khetanipe Romano Centro igazgatója mesélt a százfős hallgatóságnak.

Beszámoltak arról, hogy milyen úton jutottak el kiskoruktól kezdve a középiskolába, majd a felsőoktatásba, és miként váltak szakemberekké a szociális munka és a kulturális antropológia, valamint az oktatás szakterületén. Őszintén beszéltek kudarcaikról és arról, hogy a környezetük milyen pozitív és negatív hatással volt életükre, milyen kihívásokkal kellett szembenézniük romaként.

A közeljövőben országszerte tartanak hasonló kerekasztal-beszélgetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában