Salgótarján

2018.07.25. 11:56

Motiváció: közös sport az esélyteremtés jegyében

A Nógrád Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház nemrégiben megrendezett sportnapján fogyatékossággal élők és egészségesek sportoltak együtt a salgótarjáni strand helyszínén.

P. K.

Az eseményen különböző sportágakat próbálhattak ki a résztvevők, továbbá a kerekesszékben bárki átélhette mozgássérültséggel küzdő társai helyzetét.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott program célja az integráció megteremtése volt, amelyen a résztvevők már jelenlétükkel is azt üzenték: mindenkinek van lehetősége teljes életet élni, s hogy soha nem szabad elzárkózni a közösségtől és az aktív élettől.

A sportágak kipróbálása mellett a látogatók ajándékokért totózhattak, de a játszóház és a medencék is szórakozásra csábították a fiatalokat. Az esélynapot – az elmúlt évekkel ellentétben – idén az égiek is a kegyükbe fogadták, így a strand szép számban megtelt érdeklődőkkel. A helyszínen mindenki boldogan töltötte egymással a szabadidejét, s a program jóvoltából mind az épek, mind a hátránnyal élők megismerhették és elfogadhatták egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában