Nógrád megye

2018.07.26. 11:23

Komoly támogatásokkal orvosolnák a doktorhiányt Salgótarjánban

A Szent Lázár Megyei Kórház közreműködésével a napokban Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere ebédre hívta azokat az orvostanhallgatókat, akik idén nyáron a városban töltik szakmai gyakorlatukat. Arról beszélgetett velük, hogy mit tudna nyújtani az önkormányzat azért, hogy a későbbiekben úgy döntsenek: Salgótarjánban vállalnak praxist, vagy a helyi kórházban helyezkednek el.

G.K.

– Nagy örömömre a nyolc érintett orvostanhallgató közül hét el tudott jönni a beszélgetésre – mondta lapunknak Fekete Zsolt.

A polgármester hozzátette: mindannyian tudjuk, mekkora problémát jelent ma az orvoshiány. Éppen ezért meg kell becsülni mindenkit, aki ezt a hivatást választja.

– Számomra nemcsak üres szólam, hogy a fiatalok a legfontosabbak, hanem igyekszem is tenni azért, hogy megyeszékhelyünk friss tudású, képzett szakemberekkel gazdagodjon – hangsúlyozta Fekete Zsolt.

A polgármester hozzátette: a Szakembereket Salgótarjánba című programnak köszönhetően az önkormányzat fix időtartamra, de maximum öt évre biztosít otthont kilencven százalékos bérleti díj kedvezménnyel a sikeresen pályázó szakembereknek. Az „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk” ösztöndíj az orvos- és fogorvostanulók számára nincs Salgótarjánban megszerzett érettségihez kötve, csak azt kell vállalniuk, hogy a diplomaszerzés után itt helyezkednek el.

Dr. Laczkó Tamás, a Szent Lázár Megyei Kórház orvos igazgatója az intézmény által kínált lehetőségekről tájékoztatta a hallgatókat, akik a vázolt alternatívák mellett arra voltak kíváncsiak, milyen egyéb programokat tud számukra Salgótarján kínálni.

 

Kiemelt fotónkon balról jobbra: dr. Al-Ariki Mahfoz kardiológus főorvos, Ágoston Helga szakasszisztens és Ádám Bence orvostanhallgató viziten a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban, Fotó: Ladóczki Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában