Vigyázz, kész, pénz!

2018.06.18. 14:15

Profi minibankárok élnek Nógrádsápon: övék az első helyezés

Első helyezéssel tért haza a nógrádsápi iskola alsó tagozatos, Minibankár nevű csapata a Budapesten megrendezett Vigyázz, kész, pénz! elnevezésű pénzügyi vetélkedő döntőjéről. Szorgos előkészületeket és több korábbi forduló sikeres teljesítését koronázták meg eredményükkel a diákok.

Veres Edina

A Fekete István Általános Iskola második osztályos tanulóinak országos megmérettetésen elért eredményére méltán lehetnek büszkék mind az oktatók, mind a szülők.

A vetélkedőre történő előkészületekről Pintér Ildikó igazgató így mesélt: Filepné Tőzsér Gertrúd, az iskola pedagógusa az előző évek feladványainak, illetve a versenykiírásban szereplő feladatoknak a gyakorlásával segítette a csapat felkészülését a versenyre.

– Már a tavalyi évben is indult az iskolánk ezen a vetélkedőn, akkor a középdöntőig sikerült eljutnunk. Az idei verseny ősszel kezdődött két online fordulóval, amelyeken olyan kihívásokkal szembesültek a „minibankárok”, mint például a bankkártyatervezés. Nagy segítséget jelentett, hogy a szülői közösség is aktívan támogatta a gyerekeket a feladataik megoldásában. A Miskolcon megrendezett regionális középdöntőn sikerült az előkelő első helyezést elérni, méghozzá a verseny történetében először maximális pontszámmal. Ezzel egyenes út vezetett az országos döntőbe, ahol hazánk legjobb nyolc csapata mérhette össze pénzügyi tudását – mondta az intézmény­vezető.

A kiemelkedően eredményes középdöntős szereplés után további segítséget kaptak az alsó tagozatos diákok.

– A váci bankfiók dolgozói felajánlották a segítségüket abban, hogy a csapattagok gyarapítsák pénzügyi ismereteiket. A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták, hogy kik dolgoznak a pénzintézetben, milyen biztonsági jelekkel látják el a bankjegyeket a hamisítás megelőzése érdekében. Ezen kívül megnézhették, hogyan kell készpénzt felvenni a bankautomatákból, illetve kipróbálhatták, hogyan történik a bankban a pénzbefizetés – közölte.

Pintér Ildikó elmondta, hogy az iskolában a diákok kisebb csoportokban tanulnak. Ez nagyon hasznosnak bizonyult a legutolsó megmérettetésen.

– A döntőben játékos és gondolkodtató feladatok szerepeltek, így például bingó, kódfejtés vagy puzzle-kép kirakása. Utóbbiról egy, pénzüggyel kapcsolatos történetet kellett írni. A feladványok megoldásában diákjaink ügyesen össze tudtak dolgozni, a kihívásokat ezáltal igazi csapatként, csapatmunkával oldották meg. Az eredményhirdetést nagy izgalommal vártuk. Amikor megtudtuk, hogy az első és a második osztályos korcsoport győztes csapata a Minibankárok lett, a boldogságtól szinte szárnyaltunk. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy iskolánk diákjai ilyen kimagasló eredményt értek el – tudatta.

Pintér Ildikó hozzátette: a versenyt megnyerő diákok és az őket felkészítő pedagógusok egyaránt értékes ajándékokkal térhettek haza. A győztes csapatot Együd Anna Mikolt, Harczi Máté, Puskely Evelin és Varga Máté négyese alkotta.

Változatos feladatokat oldott meg a győztes csapat: Varga Máté (balra), Puskely Evelin, Együd Anna Mikolt és Harczi Máté Fotó: NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában