Bánk

2018.05.10. 14:55

Élethű hajómodellek – évadnyitó versenyen az ország legjobbjai

Évadnyitó versenyüket rendezték meg a gyönyörű fekvésű és remek szélviszonyokkal rendelkező tavon az ország legjobb hajómodellezői.

H. H.

Bár az élethű járművek szerelmesei közül ezúttal kevesen érkeztek Nógrádba, színvonalban nem volt hiány. A verőfényes időjárás jelentős mértékben megkönnyítette a navigálást, amikor például a hajókat két bója között kellett „átevickéltetni” a távirányítók vezérlése segítségével. Hasonlóképpen nem éppen egyszerű feladat, amikor a dokkolást kell elvégezni, pontosan beállva a kikötőkbe.

Miközben a lassan közlekedő járműveket figyeltük, hirtelen megpillantottuk szélsebesen közlekedő társukat is. A hetvenes-nyolcvanas évek motorcsónakjaira emlékeztető szerkezet villámsebesen szelte a hullámokat – versenyen kívül bemutatva kiemelkedő képességeit. Tulajdonosa meg is mutatta, milyen motor hajtja a büszkeségét. A helyszínen váltottunk még néhány szót a honi hajómodellezés vezéregyéniségével, Hűvös Ferenccel, valamint balassagyarmati kollégáival, Gere Józseffel és id. Szakács Lászlóval.

Fotók: Torjay Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában