Mediterrán hangulat

2018.04.18. 11:13

Mester Lilla távoli tájakról tért haza, hogy fellendítse a salgótarjáni vendéglátást

A huszonöt esztendős Mester Lilla jelenleg a Rio Café üzletvezetőjeként tevékenykedik.

P. K.

A fiatal vállalkozó álma mindig is az volt, hogy a vendéglátásban találja meg számításait. A vágyaihoz vezető úton a Kodolányi János Főiskolán sajátította el a turizmus-vendéglátáshoz nélkülözhetetlen szakmai ismereteket, majd a külföldön szerzett tapasztalatokkal kiegészítve megtanulta a vendéglátás valamennyi fortélyát. Mester Lilla többek között belekóstolt a törökországi és a spanyolországi élet rejtelmeibe is.

– Imádtam az ottani közösséget, de úgy éreztem, haza kell térnem, tudtam, hogy a nógrádi megyeszékhelyen még dolgom van. S emellett a honvágyam is visszahúzott… – mondta Lilla.

Lehet jövője a vendéglátásnak

– Bizonyára sokan szkeptikusak, én mégis látom a jövőt a salgótarjáni vendéglátásban. A látogatottságra sem panaszkodhatom, hiszen fiatalok, üzletemberek, sőt az idősebb korosztály is szép számmal ellátogat hozzánk. A célunk az volt, hogy olyat alkossunk, ami eddig hiányzott a megyeszékhely életéből. Hiszen szükség van egy helyre, ahol a buli elindulhat – mondta Mester Lilla.

A fiatal hazatérése után megtudta, hogy az egykor élettől és zenétől hangos Saci Bárt eladásra kínálják.

– S mivel a városban nem sok kávézó jellegű hely volt, ahová az idősebbek vagy az üzletemberek is betérhettek egy nyugodt beszélgetésre, fél évvel ezelőtt a családommal úgy döntöttünk: mediterrán hangulattal töltjük meg a városközpontot! – tette hozzá az üzletvezető.

 

Mester Lilla életet varázsolna a városba. Fotó: Hüvösi Csaba/NMH

A hely többfunkciós: nappal hangulatos kávézóként funkcionál, míg este zeneszó járja át a falakat.

Varázsa a barátságos légkörön kívül a kínálatban is megmutatkozik, hiszen többek között kézműves termékekkel, lepényekkel, helyben sült croissant-nal, pizzákkal, tea- és kávékülönlegességekkel várják vendége­iket. Rendre céges rendezvények, termékbemutatók és üz­leti reggelik lebonyolítói is. A hét második felében rendre telt ház van, de a hétköznapok is csábítják a vendégeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában