Galgaguta

2018.04.01. 11:16

Különleges kellékekkel köszöntik a húsvéti ünnepeket

A megyénk déli határszélén lévő falun áthaladva, és a település központjába érve messziről feltűnik a tojásfa.

H.H.

Az önkormányzat az evangélikus templom tőszomszédságában található, fából készült királyszobrokkal ékesített kis park szélén állította fel a húsvéti díszeket. A tojásfa több tucat „termését” a Gutai Varróműhely asszony-munkatársai készítették el horgolt technikával, körülötte a fűben fából alkotott tapsifüles nyulak „legelésznek” vidáman.

Fotók: Torjay Attila/ Nógrád Megyei Hírlap

Különleges látványosságnak számít a három nagyméretű, legalább félméteres átmérőjű, közel méteres magasságú, színesre festett hungarocell-tojás. Agócs Gábor, a község polgármestere a Nógrád Megyei Hírlap érdeklődésére elmondta, az egyik közfoglalkoztatott férfi nagyon ügyes kezű asztalos, őt kérték fel a munkákra, aki a művelődési ház udvarán megformálta a műveket. A településen igyekeznek hasonló nagyságrendű, kisebb bekerülési költséget igénylő tevékenységeket önerőből, saját forrás felhasználásával megoldani, amelyben a helyi szakmunkások segédkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában