Salgótarján

2018.04.13. 09:20

Ismét jazztábor előzi meg a Dixielandet

Immár negyedik alkalommal rendezik meg május 1. és 5. között a Salgótarjáni Ifjúsági Jazz Tábort a salgó­bányai Medves Hotelben.

G. K.

Április 15-ig, vasárnapig azon 13–25 éves fiatalok jelentkezését várják a szervezők, akik érdeklődnek a jazz műfaj iránt és már játszanak valamilyen hangszeren, esetleg kimagasló az énekhangjuk, illetve valamilyen állami vagy alapítványi művészetoktatási intézményben tanultak, vagy tanulnak jelenleg is.

A tábor megrendezésére tulajdonképpen az előző években merült fel az igény. Szerették volna, hogy az oktatási céllal szerveződő program szorosabban kapcsolódjon az évente megrendezett Nemzetközi Dixieland Fesztiválhoz. A szervezők bíznak abban, hogy az elismert muzsikusokkal való együtt zenélés a felejthetetlen élmény mellett tapasztalatszerzésre, új dolgok tanulására is lehetőséget nyújt. A táborozóknak ez teljes bekapcsolódást jelent a fesztivál eseményeibe.

A fiatalok pár napos intenzív gyakorlás, tanulás után közel egyórás koncertet adhatnak a 34. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon, május 5-én.

Kiemelt fotó: Várják azok jelentkezését, akik már játszanak hangszeren

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában