Háziipar

2018.03.08. 17:54

Vászonáru készülhet Hollókőn

Csaknem tizenöt­millió forintos támogatást kapott a közelmúltban az Euro-­Lingva Alapítvány. Az elnyert összegből háziipari szövetkezetet hoznak létre a településen.

N.O.

A szervezet szeretne olyan műhelyt kialakítani, ahol vászontáskákat, párnahuzatokat, terítőket, ruha­szalvétákat és konyharuhákat készítenének. A szövetkezetben hátrányos helyzetű, valamint megváltozott munkaképességű helyi lakosokat foglalkoztatnak majd. Fogyasztói célcsoportként hazai és külföldi turistákra számítanak.

A tervek szerint a projekt még idén elindul. Az első évében három munkavállalót kívánnak foglalkoztatni, majd a későbbiekben még kettőt.

Olyan feltételeket szeretnének biztosítani a helyi társadalmi csoportoknak, ahol alkothatnak és tapasztalatra tehetnek szert. Képzéseket is szerveznek, amelyek tovább segítik a munkavállalókat. Így minden évben a célcsoport nyolcvan tagja részt vehet az oktatásokon és a gyakorlatokon. Lesz többek között tárgyalástechnika, stressz­menedzsment, ügyfélorientált viselkedés, de az együttműködést is fejlesztik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában