Szécsénke

2018.03.12. 13:07

Háromszor utasították el korábban a pályázatot

A közelmúltban több Nógrád megyei önkormányzathoz érkezett támogatás a Belügyminisztériumtól.

Az elnyert összeg java részét az igen leromlott állagú, vagy még aszfaltozatlan utak korszerűsítésére fordíthatják a nyertes falvak.  Ezek egyike a délnyugat-nógrádi, kétszázlelkes Szécsénke.

Megsüllyedt a burkolat

Az évekkel ezelőtti csatornázás során bontották meg a pályatestet, s utána nem aszfaltréteget tettek rá, hanem csak kikövezték. Idővel a burkolat megsüllyedt, teli lett kátyúval, a csatornafedelek pedig kiemelkedtek. A környéken élők már szinte a kapuból sem tudnak kijönni, olyan rozoga ott az út minősége, sőt, az ebédet hordó falubusz is csak nehézkesen közelítette meg a házakat.

– Községünkben a Rákóczi út önkormányzati fenntartású szakaszának felújítására tavaly már harmadszor adtunk be pályázatot, és ősszel elkeseredtem, amikor ismét forráshiányra hivatkozva utasították el a kérelmünket – utal a mintegy hatmillió forintos összeg megérkezésének előzményeire és hátterére Hevér Boglárka, Szécsénke polgármestere.

– Közmeghallgatást tartottunk, amelyen tájékoztattam a megjelent lakosságot, hogy a fenti okok miatt nem tudjuk megújítani a helyiek által „Cseh-oldalnak” nevezett településrészen az aszfaltot, csak a többi mellékutcában nyílik lehetőség saját forrásból kátyúzásra, hogy a helyzet tovább ne romoljon.

A falufórum második részében, a hozzászólásoknál férjem, Agócs Gábor, aki Galgaguta polgármestere, felemelte a kezét, és mondta, a mobiltelefonján éppen azt olvasta a Magyar Közlönyben, hogy mégis nyert a belterületi utak korszerűsítésére beadott pályázatunk. Így értesültem róla magam is, hogy megkaptuk az összeget, amelyre ajándékként tekintünk – tette hozzá.

A kiutalt támogatáshoz mintegy tizenöt százalékos saját forrást kell csatolni, így valamivel több, mint hét­millió forint használható fel a beruházásra.

A tervek szerint még az idei első félévben elkészül az új útburkolat.

Kiemelt fotónk: Hevér Boglárka, Szécsénke polgármestere, Fotó: Torjay Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában