Helyi közélet

2017.09.05. 04:07

Szilvás szórakozás

fenyvesi

Mátraszele Község Önkormányzata a múlt szombaton immár tizenkettedik alkalommal bonyolította le a „Szelei Szilva Nap” névre keresztelt rendezvényét. A sportpálya környékén kispályás labdarúgás, kirakodóvásár, vidámpark és sztárfellépőkkel fűszerezett színpadi műsorok várták a látogatókat. A falu ünnepét pedig egy hajnalig tartó, jókedv-járta szabadtéri bál pecsételte meg.

Mátraszele. A szilvanap a múlt hétvégén a Bányász emlékparkban egy koszorúzási ünnepséggel kezdődött, amelyet kispályás labdarúgó-mérkőzés és szilvás főzőverseny követett a sportpálya környékén.

[caption id="" align="aligncenter" width="1341"] Vincze László polgármester szerint e tradícióvá vált esemény nem egy átlagos falunapFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

A helyszínen Vincze László polgármester lapunk kérdésére elmondta, hogy e tradícióvá vált esemény nem egy átlagos falunap, ugyanis a szilvanap elsődleges célja – a szórakozás mellett –, hogy az érdeklődőknek bemutassák a település értékeit is.

Hozzátette: a községben a szilvatermesztésnek hagyománya van, mert e gyümölcs hosszú évtizedek óta meghatározza a település életét. – Többek között üzemel a faluban egy szeszfőzde, ahol kitűnő szilvapálinka készül, de a szilvásgombócot és a szilvalekvárt is mindenki szereti – emelte ki a községvezető.

[caption id="" align="aligncenter" width="1341"] A gyermekeknek is számos kikapcsolódási lehetőséget kínáltakFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Vincze László továbbá hangsúlyozta, hogy rengeteget dolgoztak a siker érdekében, ezért mindig örömmel tölti el a szívét, amikor azt látja: Mátraszele központja zsúfolásig megtelik látogatókkal a „szilvás” rendezvényen.

A sportpályán felsorakoztatott sátrak mindegyike más-más kikapcsolódási lehetőségre – arcfestésre, hajfonásra, motoros szimulátor kipróbálására, egészségügyi-szűrésekre, kézműves portékák vásárlására, ételek és italok kóstolására, helyi termékek megtekintésére – csábította kicsiket és nagyokat egyaránt. Mindezeken túlmenően a gyerekek a felállított vidámparkban jóízűen kacaghattak, de a lovaglás élményét is bárki kipróbálhatta egy gyönyörű fehér paripa nyergébe pattanva.

[caption id="" align="aligncenter" width="1342"] A Trial-Duó extrém elemekkel tarkított kerékpáros bemutatóján is ámulhatott a közönségFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

A kiegészítő programok mellett a látogatókat egésznap változatos pódiumi produkciók csalogatták a nézőtérre. Kezdetben a Trial-Duó extrém elemekkel tarkított kerékpáros bemutatóján ámulhatott a közönség, majd egy ragadozó madár- és egy aerobic-show is szórakoztatta a megjelenteket.

Délután a hangulat még tovább fokozódott, amikor a Dupla Kávé, Csikós Béci, a Mátraszelei Asszonykórus és a Mátranováki Dalárda produkciójával „felszántotta” a színpadot. A szilvanap fénypontja az Irigy Hónaljmirigy és a Desperado együttes magával ragadó fellépése volt. A koncertélményeket követően sem lankadt a jókedv, ugyanis a falu ünnepét egy hajnalig tartó, táncban, éneklésben és „szilvában” gazdag szabadtéri bál zárta.

Palchuber Kinga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában