Helyi közélet

2017.06.19. 05:48

Jótékonysági „madaras nap”

fenyvesi

„Egy nap a madarakért” címmel jótékonysági rendezvényt szerveznek a drégelypalánki Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központban, a Fő út 22. szám alatt.

Drégelypalánk. A főszervező, Sámuel Zsuzsanna természetvédő, – akit leginkább a honti kétéltű-terelőrendszer mindeneseként és monitorozójaként ismert meg az ország, – lapunk kérdésére elmondta, hogy a június 24-én, szombaton sorra kerülő rendezvény Telegdy Ágnes író „Az egerészölyv balladája” című művével kezdődik. Ezután ő maga, mint főszervező tart előadást, „Miért védjük a madarakat?” címmel. Hozzátette, hogy a programban szerepel jótékonysági vásár is, amelynek bevételeiből egy madármentő állomásnak vásárolnak különféle madáreleségeket. Lesz még emellett madaras vetélkedő, ami kirakóból, madártotóból, más játékos feladatokból, a természetről, a madárvilágról való beszélgetésekből áll.

[caption id="" align="aligncenter" width="639"] Nagy fakopáncs, egyik legismertebb odúköltő madarunkFotó: Faragó Zoltán[/caption]

Emellett készülnek odúkészítésre is: a helyszínen barkácsolt fészekodúkat Drégelypalánk környékén a délután folyamán ki is helyezik. Költés nagy valószínűséggel már csak jövőre lesz bennük, de egyes madár- és rovarfajok, pelék, sőt, denevérek telelésében is fontos szerepet játszanak e mesterséges költődobozok.

A fészekodúk kihelyezését madármegfigyelő séta is színesíti.

Sámuel Zsuzsanna hozzátette, hogy a program várhatóan délután fél ötig tart. A jótékonysági rendezvényre ingyenes a belépés, de madáreleségeket – magkeverékeket, lisztkukacot – szívesen elfogadnak a résztvevőktől. Természetesen ezeket az adományokat is a madármentő állomás kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában