Helyi közélet

2016.11.02. 10:47

Tök jó volt!

fenyvesi

Jó hangulat, vidámság, alkotókedv, kreativitás töltötte meg a közelmúltban a szécsényi művelődési ház auláját. Az ifjú nemzedék szabadon engedte a fantáziáját, hogy a legkülönbözőbb formákat, figurákat faragja ki tökből.

Szécsény. A Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft. „Halloweentökölde” címmel az idén negyedik alkalommal rendezte meg a tökfaragó versenyt a városban. A legszükségesebb kelléket, a tököt Reznicsek Sándor biztosította mindehhez.

A felhívásra érkező, a művelődési ház auláját megtöltő gyermekeket, szülőket és nagyszülőket Garamvölgyi Andrea, a közművelődési nonprofit kft. igazgatója üdvözölte, kifejezve köszönetét, hogy ilyen sokan elfogadták meghívásukat.

[caption id="" align="aligncenter" width="1193"] Az elkészült alkotások a zsűri asztalára kerültek[/caption]

A Zsíros testvéreket a szülők kísérték el. A gyermekek – akik három éve megnyerték a versenyt – most is nagy odaadással láttak a munkához. Horváth Anna is elmélyülten mintázta a tököt: „Tök-lak”-ot készített Gesztenye Guszti, Gesztenye Eszti és Toboz Tibor részére. Az édesanyja, Karolina azt mondta: „tök jó ez a nap ! A felnőttek is jól érzik magukat”.

A negyedik osztályos Sári Hunor is szakértelemmel formálta a sárga kabakot. Kerényi Gréta egy zöld szörnyet formált, ő édesanyjával és a nagymamájával Sopronból érkezett Szécsénybe.

– A halottak napjára jöttünk haza. Hallottuk, hogy lesz egy ilyen verseny, így eljöttünk. Jól érezzük magunkat, remek ötletnek tartjuk ezt a kezdeményezést – foglalta össze véleményét a szécsényi születésű nagymama, Sághi Edit.

Végül az elkészült harminchat alkotás – a bennük lévő égő mécsessel – a zsűri asztalára került. Amikor lekapcsolták a villanyt, villogtak a fényképezőgépek, hogy megörökítsék az ötletesnél ötletesebb munkákat, amelyeket hazavihettek alkotóik.

A zsűri az első díjat a nagyszerű külső és belső megjelenítésért a Vidu testvéreknek, Annának és Alexandrának ítélte oda. Második helyre rangsorolta a Puszta Hanna, Bunder Zita és Bunder Janka alkotta trió kreációját. A harmadik helyezésért járó elismerést Horváth Anna vehette át.

A délután során „Boszorkány az erdőben” címmel rajzversenyt is hirdettek. Itt Veres Dániel alkotása találtatott a legjobban sikerültnek. A képzeletbeli dobogó másik két fokára – sorrendben – Jandala Zsombor, illetve Horváth Anna és Pifka Zsanett duója állhatott fel.

A díjazottak mindkét kategóriában oklevelet és emléktárgyat kaptak. A résztvevők azzal búcsúztak egymástól és a jól sikerült rendezvénytől: „egy év múlva, az ötödik szécsényi tökfaragó versenyen újra találkozunk!”

Szenográdi Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában