Helyi közélet

2016.11.24. 09:00

Megjelent TOP 50 című kiadványunk

fenyvesi

Az idén tizenegyedik alkalommal látott napvilágot a Nógrád Megyei Hírlap, a Nógrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei  Igazgatósága közös kiadványa, a TOP 50. ez évi kötete. A könyv szerkesztésében részt vesz, dr. Gaál Zoltán, Mihályné Balázs Melinda, Némediné Bartanusz Andrea, Szabó Andrea, Vida Károly, Hüvösi Csaba, Niederland Dávid.

[caption id="" align="aligncenter" width="3008"] Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Szécsény. A kiadvány bemutatására és a kamarai díjak átadására, tegnap délelőtt Szécsényben a Kubinyi Ferenc Múzeum dísztermében – igen nagy érdeklődés mellett – került sor. A megjelenteket, köztük Miklóssy Ferencet, a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara általános alelnökét, dr. Szabó Sándort, Nógrád megye kormánymegbízottat, Balla Mihályt és Becsó Zsoltot, megyénk országgyűlési képviselőit, Skuczi Nándort, a Nógrád Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnökét, dr. Gaál Zoltánt, a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság igazgatóját, dr. Tordai Pétert, a Nógrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara elnökét, Vida Károlyt, a Nógrád Hírcentrum Kft. ügyvezető igazgatóját, a települések polgármestereit, a cégek, gazdálkodó szervezetek képviselőit, a hivatal vezetőit, kamarai tagokat, a meghívott vendégeket Andó Ákos műsorvezető köszöntötte.

[caption id="" align="aligncenter" width="1902"] Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Dr. Tordai Péter köszöntőjében kiemelte, hogy a TOP 50 Nógrád Megye 2016 kiadvány megyénk gazdasági életének leghitelesebb forrása. Szólt arról, hogy Nógrádban mennyire fontos a gazdaság továbbfejlesztése. Dr. Gaál Zoltán Változásban a NAV – új szervezeti struktúra és szerepvállalása című előadásában részletesen elemezte a NAV életében 2016-ban bekövetkezett változásokat. Felvázolta hivataluk modelljét, majd arról szólt, hogy munkájukban a szolgáltatások jobban előtérbe kerülnek, segítik a tisztességes adózókat.  A minőségi munkára helyezik a hangsúlyt. A NAV a saját eszközeivel részt vesz a kormányzat gazdaságpolitikájának megvalósításában. MiklóssyFerenc „Gazdasági kihívások a vállalkozások előtt” című előadásában részletes áttekintést adott hazánk gazdasági helyzetéről. Elismerően szólt a vállalkozókról, azt mondta: ők azok, akik megtermelik azt, amit el tudunk költeni. Elemezte a 2002-2003-as gazdasági évet, amikor hazánk gazdasági helyzete mélyponton volt, köszönhetően a kormány gazdaságpolitikájának, 2012-től fejlődésnek indult, napjainkban 4-5 százalékkal bővül a gazdaság, de még mindig bőven van tennivalónk.

[caption id="" align="aligncenter" width="2229"] Dr. Tordai Péter köszöntője - Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

A világgazdaság kihívásának csak innovatív, jó felkészült szakemberekkel tudunk megfelelni. Megyénk gazdasági helyzetéből többek között kiemelte, hogy az egy főre jutó hazai bruttó termelés megyei rangsorában az utolsó helyet foglaljuk el, nőt a foglalkoztatásban résztvevők aránya. Úgy ítéli meg, hogy a gazdaságnak jól felkészült szakemberekre van szüksége. Fontosnak tartja a szakképzésben résztvevő fiatalok számának növelését, a szakma presztízsének emelését.

[caption id="" align="aligncenter" width="3008"] Dr. Gaál Zoltán előadása - Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Az ünnepségen került sor a Nógrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara, a Palócföld Gazdaságáért és a Nógrád Megye Szakképzéséért díjak átadására is. A Palócföld Gazdaságáért díjban ketten részesültek. A szügyi telephellyel rendelkező Parat Ungarn Kft. díját Miklóssy Ferenc, dr. Tordai Péter és Markó Antal, Szügy község polgármestere adta át Kovács Andreának és Lantos Csaba ügyvezetőnek. A másik elismert a salgótarjáni Nordtechnik Ipari és Szolgáltató Kft., kapta. A díjat Miklóssy Ferenc, dr. Tordai Péter és Fekete Zsolt, Salgótarján város polgármestere nyújtotta át Kreicsi Bálint ügyvezetőnek. A Nógrád Megye Szakképzéséért díjban a SODEXO Magyarország Szolgáltató Kft. részesült. Tátrai István ügyvezető igazgatónak az elismerést Miklóssy Ferenc, dr. Tordai Péter és Fekete Zsolt adta át.

[caption id="" align="aligncenter" width="2735"] A díjazottak és a díjátadók csoportképe - Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Az állófogadáson Vida Károly pohárköszöntőjében a könyv szerkesztői nevében köszönetet mondott a vállalkozóknak, mindazoknak, akik mindennapi munkájukkal beírták nevüket a kiadványba. Az ő munkájuk, hozzáállásuk nélkül a szerkesztőknek minden törekvése hiábavaló lett volna. Azt, hogy tizenegyedik alkalommal is megjelenhetett a kiadvány, igazolja a 2016-os év jó eredményét. Azon reményének is kifejezést adott, hogy egy év múlva megjelenhet a TOP Nógrád Megye 2017. Végezetül gratulált a kitüntetetteknek is.

Szenográdi Ferenc

[caption id="" align="aligncenter" width="2767"] Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában