Helyi közélet

2015.06.08. 17:45

Nem lesz börtön Bátonyterenyén - visszalépett az önkormányzat

fenyvesi

Bátonyterenye város önkormányzata –Nagy-Majdon József polgármester javaslatára- visszavonta börtön pályázatát, erről legutóbbi ülésükön döntöttek a helyi képviselők. Az indoklás szerint egy fémmegmunkáló cégnek kell a korábban Belügyminisztérium számára felajánlott ipari terület, ezért léptek vissza.

Bátonyterenye. A börtön építéséhez korábban ragaszkodó polgármester meglepő javaslatot tett a legutóbbi testületi ülésen. Arra kérte a képviselőket szavazzák meg a börtön pályázat visszavonását, mert kell a - korábban Belügyminisztérium számára felajánlott- terület egy fémmegmunkáló cégnek, mely új munkahelyeket teremtene a városban. A képviselők – Cseresznyés István, Jobbikos képviselő kivételével, aki igazoltan volt távol az ülésről -egyhangúlag megszavazták a visszalépést, így egészen biztos, hogy a közeljövőben nem épül majd börtön Bátonyterenyén.

[caption id="" align="aligncenter" width="894"] A kép illusztráció[/caption]

-A napokban megkeresett minket egy szentlőrinckátai cég (KÁTA CNC Kft.), hogy segítsünk számukra új ipari területet találni a városban, természetesen azonnal számításba vettük a lehetőségeket, mérlegeltünk és meghoztuk a döntést, mely a munkahelyteremtés szempontjából igencsak előnyös a városban és annak vonzáskörzetében élők számára - mondta a polgármester. Nagy-Majdon József ismertette: a hamarosan betelepülő társaság-mellyel megállapodási szerződést kötnek-, 1997 óta van jelen a piacon, fémmegmunkálással, illetve autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozik, éves árbevétele pedig 7,5 milliárd forint. A KÁTA CNC Kft. –Magyarországon kívül- összesen 17 országban értékesíti termékeit. Többek között Németországba, Brazíliába, Kínába és az USA-ba exportálnak. Mint azt megtudtuk a társaság 2018-ig folyamatosan bővíti majd gyártókapacitását Bátonyterenyén, mintegy 150-250 új munkahelyet létesítve ezzel. -Bízunk benne, hogy ez a döntés a települési megbékélés irányába tud hatni, hiszen szeretnénk, ha az elkövetkező 4-5 év a békéről, és az építkezésről szólna- hangsúlyozta a város vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában