Helyi közélet

2015.05.21. 19:02

Újítottak a strandokon, világbajnokság lesz Bánkon

fenyvesi

Megérkezett a jó idő, hamarosan itt a nyár, s lassan hivatalosan is elkezdődik a strandszezon a megyében. Szűkebb pátriánkban akad olyan fürdő, amely már május eleje óta nyitva tart, azonban a majd csak a hónap végén vagy június elején tárja ki kapuit. A témával kapcsolatosan utána jártunk milyen újdonságokkal, árakkal és különleges programokkal várják majd a fürdőzőket az év legmelegebb évszakában. Nógrád megye. Idén legkorábban a bánki strandra látogathattak el a fürdőzés szerelmesei, ugyanis a nyugat-nógrádi létesítmény már május elsején kinyitotta kapuit, amik egészen augusztus 31-ig vagy jó idő esetén még tovább úgy is hagyják a látogatók részére. A hivatalos nyitás ugyan már több mint kéthete megtörtént, de egyenlőre nem sokan próbálták ki a kicsit hideg tó vizét. Azonban ez nem lesz mindig így, hiszen az üzemeltetők leginkább június 15-e után várják a legtöbb látogatót, akik idén is 650 forintért mártózhatnak majd meg a tó vizében.

[caption id="" align="aligncenter" width="735"] Archív fotók: Gyurkó Péter[/caption]

– A holt szezonban a karbantartási munkálatokon kívül sajnos nem tudtunk újabb fejlesztést végezni, de a közeljövőben szeretnénk pályázati forrásból a fürdő területét megnövelni, látványelemeket (csúszda, stég) építeni, az épületeket fejleszteni. Azonban ebben az esztendőben sem maradnak el a strandi rendezvények, ugyanis június 13-án sportnapot, a Bánki Nyár keretében pedig hajómodellező világbajnokságot (július 6-14.) és sportversenyt rendezünk – fejtette ki kérdéseinkre válaszolva Ivanics András, Bánk polgármestere. A pásztói strandfürdő a szokásoktól eltérően most csak június 15-én nyit majd és egészen a nyár végig várja majd a vendégeket – tudtuk meg Dömsödi Gábor városvezetőtől. Aki hozzátette: ebben a szezonban szinte egy teljesen új létesítménybe léphetnek be a látogatók, ugyanis az elmúlt időszakban számos fejlesztést végeztek el a létesítmény területén. A szakemberek egyebek mellett felújították a teljes vizes blokkot, újraburkolták a gyermekmedence alját, valamint a régi öltözők korszerűsítésén túl új helyiségeket is létrehoztak. S mindezen fejlesztések mellett a változatlan árak még vonzóbbá tehetik a fürdőt. A polgármester zárásként elmondta azt is, hogy a színvonal javításán túl törekednek arra is, hogy különböző programokkal tovább szórakoztassák a vendégeket, ilyen esemény lesz a strandfesztivál (augusztus 8-9.), illetve a BMW országos márkatalálkozó. A salgótarjáni strand május 31-től egészen augusztus végéig lesz nyitva. A holt időben több fejlesztés is történt: ilyen voltak a szokásos karbantartási feladatok, az új férfi és női öltöző kiépítése. Sőt ebben az évben várhatóan a vakáció első napjaiban üzembe helyezik a gyermekmedencét is, amelynek következtében előreláthatóan az előző évi belépőárakhoz képest minimális emelkedés várható. A szokásokhoz hasonlóan a megyeszékhelyi fürdőben a mostani nyáron is terveznek különböző programokat, ilyenek lesznek a zenés éjszakai fürdőzések, a júniusi 12-i Summer Start Party Bárány Attilával, valamint az augusztus 19-i Summer End Party – mondta el kérdéseinkre válaszolva Simon Lajos, a strandot működtető cég igazgatója. A balassagyarmati létesítmény üzemeltetőjének képviselőjétől, Gaál Dénestől megtudtuk a medencéket majd a tavalyitól valamivel magasabb áron június 13-tól, azaz a tanév utáni első szombattól lehet használni egészen augusztus 23-ig. Kifejtette azt is, hogy hamarosan befejeződnek a karbantartási munkálatok (medence tisztítása, padok, kabinok, öltözők tisztasági meszelése, virágok ültetése, környezet rendbetétele, vizesblokkok ellenőrzése), amik hatására egy szép és rendezett területen pihenhetnek majd a látogatók, akik részére majd különleges zárás utáni zenés programokat is szerveznek három alkalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában