Helyi közélet

2015.04.21. 05:14

Májusban adják át a bátonyterenyei bútorgyárat

fenyvesi

Május 12-én adják át a Sinia bútorgyártó Kft. bátonyterenyei üzemét-közölte facebook oldalán a térség országgyűlési képviselője. Becsó Zsolt azt írta: a napokban operatív megbeszélést is folytattak a várost vezető Nagy-Majdon Józseffel, a belga tulajdonú cég tulajdonosával és ügyvezetőjével, hogy minden gördülékenyen menjen jövő hónapban. Az eddigi 225 főt foglalkoztató társaság a helyi gyár megnyitásával újabb 150 főnek ad majd hosszútávon megélhetést biztosító munkát.

A közel kétmilliárd forintos beruházás alapkövét Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tették le még múlt év márciusában, azóta 10.700 négyzetméteren, három "U alakban" elhelyezkedő csarnok épült –a helyi ipari parkban-, benne egy 600 nm-es irodával és egy önálló tárolóépülettel. Az új bátonyterenyei gyárban a nagyszériás - egyedi bőr és szövet ülőgarnitúrák, fotelek- gyártásra állnak rá. Döntően két nagy, világszerte jelenlévő bútoráruházlánc lesz a vevőjük. Első körben 150 főt foglalkoztatnak majd, akik jelenleg a megyeközpontban tanulják be a különböző munkafolyamatokat.

A 225 főt foglalkoztató Sinia Kft. 1999-ben kezdte meg működését Salgótarjánban. A gyár termékeit Nyugat-Európába, döntően a Benelux államokba és Franciaországba exportálja. A kft. alapítása óta saját fejlesztő részleggel rendelkezik. Éves forgalma 3,6 milliárd forintra tehető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában