Nool.hu podcast

2024.04.10. 06:55

Kékfény: számos helyre riasztották a rendőröket és a tűzoltókat Nógrádban (podcast)

A nógrádi rendőrség, illetve a katasztrófavédelem szóvivőit az elmúlt hét legjelentősebb történéseiről kérdeztük.

Sipos Nina Vivien

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője számolt be arról, hogy vagyon elleni bűncselekmények miatt köröztek egy 26 éves mátraverebélyi férfit, akit április 3-án fogtak el végül a rendőrök. A nyomozók az elkövető kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A szóvivő elmondta, hogy az utóbbi időben úgynevezett „unokás” csalások történtek több nyugat-nógrádi településen is. A bűncselekmény elkövetői telefonon, legtöbbször unokáik nevében hívnak fel idős embereket, és általában saját maguk vagy hozzátartozójuk segítésére kérnek készpénzt. Az áldozatokat arra kérik, hogy egy adott bankszámlára – akár külföldi számlára – utaljanak át egy adott összeget.

Buda Gábor kiemelte továbbá, hogy két nógrádi rendőr kolléga is miniszteri elismerésben részesült az elmúlt héten. Hozzátette: idén is megrendezi a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a nagy sikerű családi programsorozatot, a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőt május 25-én, csütörtökön.

Számos alkalommal vonultak a nógrádi lánglovagok

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatta a portálunkat, hogy 53 segélykérés érkezett az elmúlt héten a nógrádi műveletirányító ügyeletre. Több közúti baleset, 20 tűzeset és 13 műszaki mentés során kellett beavatkozniuk szűkebb hazánk tűzoltóinak. 

A szóvivő arra is kitért, hogy miképpen tud a lakosság előzetesen felkészülni a viharokra és enyhíteni, mérsékelni a károkat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyes időjárási viszonyok kialakulásának esetén figyelmeztetéseket ad ki, ezen információk közvetítésében pedig a katasztrófavédelem is segédkezik. A riasztásokról tájékozódhatunk az ingyenesen elérhető, bármelyik okos telefonra letölthető VÉSZ alkalmazáson.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában