Csalás

2024.03.07. 15:38

Eltankolt milliók: megkárosította munkaadóját a 26 éves kállói férfi

A pásztói rendőrök őrizetbe vettek egy 26 éves kállói lakost, aki volt munkaadóját közel két és fél millió forint értékben károsította meg, azonban más is volt a rovásán.

Nool.hu

A hatóság tagjai őrizetbe vették a két férfit

Forrás: Police.hu

A férfi 2023. december közepéig egy cégnél dolgozott, mint gépkocsivezető, ahol a járműhöz tartozó üzemanyagkártyához is hozzáfért. Munkahelyének elvesztését követően döntött úgy, hogy a tankolókártyát megtartja és magával viszi. Azt azonban nem emléknek szánta, mivel két héten keresztül különböző autókba több mint négyezer liter üzemanyagot tankolt két és fél millió forint értékben – tájékoztatta portálunkat Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: megalapozott a gyanú arra is, hogy a férfi más bűncselekeményeket is elkövetett, azonban ekkor már nem volt egyedül. 17 éves társával ez év februárjában Palotáson egy családi ház előtt álló, nyitott járműbe ült be, és ott értékek után kutatott, azonban a sértett észrevette ténykedésüket, ezért onnan üres kézzel kellett kereket oldaniuk. Ez azonban nem vette el a két elkövető kedvét a bűnözéstől, mert még ugyanezen a napon, szintén erről a településről vittek el egy nyitott járművet, amivel Erdőkürtön lerobbantak, így azt egy ismerősüknek értékesítették.

Mint megtudtuk: a pásztói nyomozók a 26 éves férfit csalás bűntett, továbbá őt és 17 esztendős társát lopás miatt hallgatták ki. A tettesek elismerték a cselekmények elkövetését. A hatóság tagjai őrizetbe vették a két férfit, és kezdeményezték az idősebb letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában