Bűnügy

2024.02.12. 12:00

Bujáki erőszak: elítélték a barátnőjét bántalmazó egykori katonát

Ítéletet hozott a Balassagyarmati Törvényszék a 2019-ben történt bujáki bántalmazás ügyében. A hétfői tárgyaláson 1 év 10 hónapot kapott az a férfi – egy egykori katona –, aki a honvédüdülőben bántalmazott egy nőt.

Nool.hu

Mint arról a Nool.hu-n is többször beszámoltunk, országosan is nagy port kavart az az erőszakos cselekmény, mely még 2019-ben történt a bujáki honvédüdülőben. Hétfőn mérföldkőhöz érkezett a bántalmazási ügy, ugyanis hosszas a nyomozási és tárgyalási szakaszokat követően a Balassagyarmati Törvényszék ítéletet hozott: a barátnőjét bántalmazó egykori katonát egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték.

A nyilvánosan elérhető vádirat szerint a vádlott és a sértett 2019. november 9-én a bujáki honvédüdülőben a vádlott katonai főiskolai osztálytalálkozóján vett részt. A vádlott az általa 14 órától kezdődően elfogyasztott szeszes italoktól ittas állapotba került. A vacsorát követően, az esti órákban a sértett felment a szobájukba. A vádlott később követte őt, és azzal gyanúsította meg a nőt, hogy egy másik férfival beszélt telefonon. Erre a sértett megmutatta neki a telefonját, mire a vádlott ököllel nagy erővel homlokon ütötte őt. Emiatt a sértett kiment a szobából és a recepción egy másik szobát kért magának, ám ezen kérését szabad hely hiányában nem tudták teljesíteni.

Addig bántalmazta a nőt, amíg többen meg nem látták őket

A sértett rövid idő elteltével visszament a szobájukba, melynek ajtaját belülről kulccsal bezárta és lefeküdt, azonban a vádlott is visszament a szobához. Mivel a zárt ajtón nem tudott bemenni, ezért az ajtót betörte és a szobába bement. Az ágyon fekvő sértett fölé állt és ököllel többször arcon ütötte őt. Eközben azt hangoztatta, hogy a sértett megszégyenítette őt az osztálytársai előtt.

Ezt követően a vádlott a sértett többször fejen ütötte, előbb két kézzel megfogta a sértett haját, és odébb dobta őt az ágyon, majd belelökte őt az ablakhoz közelebb levő fotelbe, és kétszer ököllel arcon ütötte. Ezután a vádlott a sértett fejét a hajánál fogva neki ütötte a dohányzóasztal lapjának, illetve fojtogatta is a sértettet. Mikor elengedte a sértettet, a sértett kiment a szobából, segítségért kiáltott és telefonján hívta a 112-es segélyhívó számot. A vádlott is kiment a folyosóra, majd a sértettet visszahúzta a szobába, és folytatta a bántalmazását.

 A vádlott csak azt követően hagyott fel a sértett bántalmazásával, hogy többen is megjelentek a szobájuk ajtajában. A vádirati tényállás szerint vádlott az esetet megelőzően két másik alkalommal is bántalmazta a sértettet. A vádlott utóbbi cselekményei szintén a vád tárgyát képezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában