családon belüli erőszak

2019.11.19. 11:20

Elrendelték a távoltartást a Bujákon súlyos testi sértést elkövető férfi ügyében

Elrendelték a távoltartást a Bujákon súlyos testi sértést elkövető férfi ügyében – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében az ügyészségen a távoltartás elrendelését kérte azzal az 52 éves férfival szemben, aki a felismerhetetlenségig verte össze élettársát Bujákon. Bestiális tette miatt a férfit kirúgták munkahelyéről.

A Nógrád Megyei Főügyészség vezetője, Bóna Gyula elmondta: a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája 2019. november 18-án távoltartást rendelt el azzal az 52 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint 2019. november 9-én, Bujákon súlyosan bántalmazta barátnőjét. A bántalmazás következtében a nő súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyanúsítás szerint a férfi egy bujáki szállón tartózkodott a sértettel.

A szobájukban 19 óra 30 perc körül szerelemféltésből veszekedni kezdtek, majd a gyanúsított egy alkalommal tenyérrel homlokon, majd három alkalommal hátulról a fején ütötte a sértettet, aki ezt követően kiszaladt a szobából. A gyanúsított a sértett után ment, majd az ismerősei az üdülő bejáratánál lenyugtatták. A sértett visszament a közös szobájukba, magára zárta az ajtót, amit a gyanúsított betört, és az ágyon fekvő sértettet több alkalommal, ököllel arcon ütötte.

A sértett a rendelkezésre álló adatok szerint orrcsonttörést és hámsérüléseket szenvedett el. A sértett elmondása szerint a férfi féltékenysége korábban már két alkalommal is tettlegességig fajult. A bűnismétlés veszélyére tekintettel a bíróság a törvényi maximumnak megfelelően, 4 hónap időtartamra rendelte el a távoltartást.

A végzés értelmében a gyanúsított a sértettel sem közvetlenül, sem közvetett formában nem léphet kapcsolatba, illetve a tényleges tartózkodási helyétől, munkahelyétől, az általa rendszeresen látogatott intézményektől vagy egyéb helytől, különösen nevelési, nevelési oktatási- vagy gyógykezelés céljából látogatott egészségügyi intézménytől, vallásgyakorlása során látogatott épülettől köteles távoltartani magát. A bíróság döntése a kihirdetést követően véglegessé vált.

Forrás: Balassagyarmati Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában