Vádemelés

2024.02.16. 09:58

Autónak hajtott, majd egy motorkerékpárt tört totálkárosra az ittas salgótarjáni sofőr

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 53 éves salgótarjáni férfi ellen, aki először egy tehergépkocsival, majd gyermeke motorjával is balesetet szenvedett, ráadásul mindkét alkalommal ittas volt.

Nool.hu

A vád szerint a férfi 2023. szeptember 24-én kora délután a megyeszékhelyen egy kocsmai italozás után ült a volán mögé: kisteherautójával indult haza, de ittassága miatt kisvártatva nekiütközött egy az út szélén parkoló autónak. A baleset után továbbhajtott, de röviddel ezután áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba és az út menti vízelvezető árokba csapódott - írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A sofőr szervezetében súlyos fokú befolyásoltság előidézésére alkalmas alkoholmennyiség volt. Az ütközésben könnyű sérüléseket szenvedett, az autókban jelentős anyagi kár keletkezett.

Fia motorkerékpárjával elesett, totálkárosra tört a jármű

2023. november 12-én szintén italozást követően vezetett a férfi: ezúttal fia motorkerékpárjával közlekedett. Vezetésre alkalmatlan állapota miatt a motorral elesett, a jármű totálkárosra tört.

A KRESZ mindenki által ismert tilalmát kétszer is megszegő férfi ellen az ügyészség két rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság halmazati büntetésül ítélje a vádlottat elzárásra, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Viselni kell az okozott károkat, képzés után vezethet újra

A Büntető Törvénykönyv szerint a bíróságnak kötelező eltiltania a járművezetéstől azt, aki ittas vagy bódult állapotban vezetett, az eltiltott sofőr ezután csak költséges és időigényes utánképzés után kaphatja vissza a jogosítványát. Az ittas vezetőnek az általa okozott balesetben keletkezett valamennyi kárt is meg kell térítenie, és ő viseli a saját járműveiben keletkezett károkat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában