Bilincsben

2024.01.12. 11:32

Több mint egymillió forint értékben lopta össze a szerszámgépeket a kállói tinédzser

Több mint egymillió forint értékben lopott el szerszámgépeket Kállón egy fiatalkorú. A pásztói rendőrök őrizetbe vették.

Nool.hu

Rács mögött a 16 éves kállói fiú

Forrás: police.hu

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint a 16 éves fiatal tudomására jutott, hogy egy Kállón parkoló tehergépkocsiban több nagy értékű szerszámgép található, ezért elhatározta, elviszi azokat. A járművet január elején meg is találta a településen. 

Nem volt nehéz dolga, ugyanis a tulajdonos nem zárta be az ajtókat, így könnyen bejutott az utastérbe. Kitörte a csomagteret elválasztó ablakot, és közel húsz szerszámgépet – csavarbehajtókat, ütvefúrókat, flexeket –, szerszámos ládákat és akkumulátorokat vitt magával 1 millió 300 ezer forint értékben. A lopott tárgyakat helyben továbbértékesítette.

A fiú terhére több vagyon elleni bűncselekmény is felróható, többek között felfeszítette a település egyik családi házának udvarán a mobilgarázs ajtaját, majd onnan fűkaszát és szerszámgépeket lopott el 400 ezer forint értékben.

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és előállították a fiatalt, majd lopás bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerő vallomást tett. A hatóság tagjai őt őrizetbe vették, és több vagyon elleni és más bűncselekmények miatt indítványozták letartóztatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában