Bűncselekmény

2024.01.15. 18:08

Közel négymillió forint bánatpénzt zsarolt ki barátjától a diósjenői férfi

Több mint hárommillió forintot zsarolt ki bánatpénz gyanánt egy diósjenői férfi.

Nool.hu

A kizsarolt pénz egy részét a hatóság lefoglalta

Forrás: Police.hu

2022 novemberében kezdődött a történet egy diósjenői baráti iszogatással, ahol egy 29 és egy 40 éves férfi jelentős mennyiségű alkoholos ital elfogyasztása után megbeszélte, hogy a fiatalabbiknak tetszik az idősebbik férfi egyik lánya, és megegyeztek abban, hogy az apa férjhez adja a lányt a barátjához. A tivornya hátrányos hatásait kipihenve, pár nappal később a 29 esztendős férfi visszatáncolt az egyezségből és ezt közölte is földijével, aki felháborodva a lánya csalódása miatt 500 ezer forint értékű „bánatpénzt” követelt cimboráján, amelyet a férfi meg is fizetett – tájékoztatta portálunkat Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette: ezt követően havi rendszerességgel folyamatossá váltak a követelések az idősebb férfi részéről, amelyeket „balhéval” és bántalmazással való fenyegetéssel nyomatékosított. A zsarolás áldozata a fenyegetések hatására több alkalommal adott át készpénzt az erőszakos férfinak vagy családtagjának. Az elkövető így összesen 3 millió 860 ezer forinthoz jutott hozzá jogtalanul, amelynek jelentős részét családja megélhetésére fordította.

Mint megtudtuk: a 40 éves zsarolót a rendőrség január 12-én, pénteken, a sértett feljelentését követően elfogta és előállította a Rétsági Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták majd őrizetbe vették. A kizsarolt pénz egy részét a hatóság lefoglalta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában