Bilincsben

2024.01.31. 11:17

Évek óta az iskola mellett terítette a drogot a salgótarjáni díler

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatott egy 44 éves salgótarjáni férfit, aki illegális pszichoaktív szereket árult, többek között egy oktatási intézmény mellett is.

Nool.hu

Rács mögé került a díler

Forrás: police.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott közleményében tájékoztatott: a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozásának eddigi adatai szerint a férfi már évek óta árulta a tiltott szereket. Vásárlóit hetente néhányszor fogadta otthonában, jelen eljárásban hét személy droggal való ellátása miatt vár rá felelősségre vonás, egyikük 15 éves korától vásárolt tőle. 

A díler a „füst” nevű, fehér színű port alkalmanként 3 ezer, illetve 5 ezer forintos adagáron adta vevőinek. A szer az N-etil-norpentedron nevű hatóanyagot tartalmazza, ami új pszichoaktív anyagnak minősül, leggyakrabban kristály néven kerül forgalomba.

 – írták.

Hozzátették, hogy a nyomozó hatóság a napokban kutatást hajtott végre a férfi lakásán, ahol több vagyontárgyat, gépjárművet, készpénzt és több mint 120 gramm „füstöt” foglaltak le. A férfi nemcsak lakóhelyén árusította a szert, hanem egy salgótarjáni iskola közelében is. Mivel kiskorú személynek is adott el kábító hatású szert, ezért az oktatási épület környezetében kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette mellett kóros szenvedélykeltés miatt is felelnie kell.

Elrendelték a letartóztatást

A járási ügyészség a bűnismétlés megakadályozása érdekében a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésére tett indítványt, a letartóztatást a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája el is rendelte. A döntés a gyanúsított fellebbezésére tekintettel nem jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában