Kettős gyilkosság

2023.12.20. 09:20

Tizenöt év fegyházbüntetés várhat a diósjenői testvérpár gyilkos nevelőapjára

A Nógrád Vármegyei Főügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 49 éves diósjenői férfival szemben, aki 2009 év elején előbb a 19 éves, majd a 14 éves nevelt lányát is megölte.

Nool.hu

Mint arról portálunk is beszámolt, befejeződött a bűnügyi nyomozás a még 2009-ben eltűnt és meggyilkolt diósjenői lánytestvérek ügyében. Az elkövető férfival szemben több személy sérelmére elkövetett emberölés vádjával folytatódott az eljárás az ügyészségen. A két diósjenői testvérpár, az akkor 19 éves H. Alexandra és a 14 esztendős H. Krisztina kis időkülönbséggel még 2009 elején tűnt el nyomtalanul diósjenői otthonukból, de az első időkben az idősebb nővér esetében még nem gyanakodott senki bűncselekményre, és sokáig érdemleges adatokra sem bukkantak a nyomozók. 

Az első érdekesebb körülmény 2014-ben merült fel, ekkor létesített új élettársi kapcsolatot a lányok édesanyja, mivel kiderült, hogy korábbi párja, H. József rendszeresen szexuálisan zaklatta Alexandrát és Krisztinát. Az események viszont 2021-ben gyorsultak fel igazán, amikor a Nemzeti Nyomozó Irodánál olyan információkhoz jutottak, hogy a nevelőapának köze lehet a lányok eltűnéséhez, noha a rendőri meghallgatásai során korábban ezt folyamatosan tagadta. 

Az idősebbik lányt azért bántalmazta, mert megtudta: terhes

A Nógrád Vármegyei Főügyészség szerda reggeli közleményében az ügyet érintően arról tájékoztatott: a vád szerint a férfi 2009 februárjában a diósjenői házukban összeveszett a 19 éves nevelt lányával, akiről megtudta, hogy gyermeket vár. Többször fejen ütötte, majd meg is rugdosta a földre kerülő sértettet, aki a bántalmazás következtében életét vesztette. A férfi a holttestet az élettársa segítségével még aznap elásta a háza udvarán. Az elkövető férfival szemben több személy sérelmére elkövetett emberölés vádjával folytatódott az eljárás az ügyészségen. 

"Egy hónap múlva a férfi a februári áldozat 14 éves húgával veszett össze, aki bevásárlásra kért pénzt tőle. A veszekedés közben a háza udvarán fojtogatta, majd úgy megverte a lányt, hogy az a bántalmazásba belehalt. A férfi a holttestet előbb a házában egy ágy alá rejtette, majd éjjel a közeli erdőben elásta. 2015 nyarán arról értesült, hogy az erdőt fel akarják parcellázni, ezért a lány csontjait kiásta és elégette, az el nem égő maradványokat pedig máshol földelte el. A vádlott élettársa, a sértettek anyja tudott a férfi tetteiről, azonban ha bárki kereste a lányokat, azt mondta, hogy Budapestre költöztek." – írták.

Vádat emeltek a gyilkos ellen

Az ügyben a Nógrád Vármegyei Főügyészség a férfi ellen több emberen elkövetett emberölés bűntette, míg élettársa ellen bűnpártolás bűntette miatt emelt vádat, vádiratában a férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés, a nővel szemben pedig börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Arra az esetre, ha a vádlottak a bíróság előtt a váddal egyezően, teljes körűen beismerik a bűncselekmények elkövetését és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a férfival szemben a cselekmény elkövetésekor hatályban lévő Büntető Törvénykönyv szerint kiszabható legmagasabb határozott tartamú szabadságvesztés, azaz 15 év fegyház, míg a nővel szemben 2 év börtön a mértékes ügyészi indítvány.  Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt.

 A részletekről sajtótájékoztatót tartott a közelmúltban az Országos Rendőr- főkapitányságon dr. Petőfi Attila rendőr vezérőrnagy, főkapitányi biztos, valamint a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, dr. Kalmár Zsolt ezredes. Az eseményről élőben jelentkeztünk, amelyet az alábbi linken tudtok visszanézni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában