Bántalmazás

2023.12.19. 09:48

Rábízott gyerekeit verte a nógrádi nevelőszülő, nyújtófával esett nekik

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 59 éves kelet-nógrádi nő ellen, aki bűncselekmények elkövetésével négy gyermek testi és érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztette.

Nool.hu

A vádirat szerint a nő 2014-től saját házában nevelt egy akkor kétéves kislányt, majd 2017-ben további gyerekek kerültek hozzá, egy 11, egy 4 és egy 5 éves kisfiú.

A gyerekekkel rendszeresen kiabált, trágár kifejezésekkel illette őket, szüleikről becsmérlő módon, megalázó kifejezéseket használva beszélt előttük. A legidősebb fiút puszta kézzel verte, előfordult, hogy mankóval fejen vagy mellkason ütötte. A négyéves sértettet lökdöste, a fejét ütlegelte, mert nem fogadott szót neki.

A kislány 9 éves volt, amikor a vádlott meglátta, hogy a hűtőbe nyúl, hogy egyen valamit. A nő megtépte a gyerek haját, majd még ugyanaz nap, a még éhes sértettet szitkozódva ütni kezdte.

A vádlott 2022 januárja és márciusa között több alkalommal fizikailag is bántalmazta az egyik kisfiút. Nyújtófával a 10 éves sértett fejére és lábára ütött, máskor ruhaakasztóval olyan erővel sújtott a fejére, hogy a gyerek orra vérezni kezdett. A gyerekek a bántalmazások következtében nem szenvedtek súlyos sérülést.

A vádlott, mint a kiskorú gyermekek nevelésére, felügyeletére, gondozására köteles személy e feladatából eredő kötelezettségét sorozatosan és súlyosan megszegte. Az ügyészség négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének és akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértésnek a bűntettével vádolta meg.

Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság ítélje őt felfüggesztett szabadságvesztésre és tiltsa el a nevelőszülői feladatok ellátásától, valamint fizettesse meg vele az eljárás során keletkezett 364.500 forint bűnügyi költséget is. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában