Nool.hu podcast

2023.11.24. 17:30

Teljenek a hűvös hónapok is biztonságban! – soroljuk a nógrádi tűzoltók tanácsait (podcast)

A fűtési szezon idején megnövekszik a tűzesetek és a szén-monoxid-mérgezéssel járó esetek száma. Utánajártunk, mit tehetünk azért, hogy megelőzzük a bajt!

Angyal Eszter

Mint arról korábban portálunkon már többször is beszámoltunk: a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói nem győzik hangsúlyozni, hogy a hivatalosan október 15-től egészen április 15-ig tartó fűtési szezonban jelentősen megnő a lakástüzek, a kéménytüzek és a szén-monoxid-mérgezéssel járó káresetek száma. Mindannyian veszélyben vagyunk, bármilyen módon is gondoskodunk otthonunk melegéről! Elengedhetetlen tehát figyelmet fordítanunk arra, hogy megelőzzük a bajt!

Sőt mi több, közeleg az advent ideje, amikor is sokan fényfüzérekkel és különféle gyúlékony díszekkel csinosítjuk ki otthonunkat, sokszor bele sem gondolva annak veszélyeibe. De, ha már lakástüzekről esik szó, érdemes olyan általános eszközökre is gondolni, mint egy bedugva felejtett telefontöltő, vagy a tűzhelyen hagyott étel...

A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában elsőként Kapás Márton tűzoltó főhadnaggyal, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjével, majd Angyal Tibor tűzoltó alezredessel, a Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjével beszélgettünk a fűtési szezon veszélyeiről, illetve a lakástüzek, továbbá a füst- és szén-monoxid-mérgezések megelőzésének a lehetőségeiről:

Korábban a kémények karbantartásának fontosságáról, a kéménytüzek megelőzéséről Saliga Istvánnal, valamint szintén Kapás Mártonnal folytattunk beszélgetést:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában