Nool.hu podcast

2023.09.14. 13:50

Ne bízzuk a szerencsére! – soroljuk, miért fontos beengedni a nógrádi otthonokba a kéményseprőt! (podcast)

Kéményseprőt látok, szerencsét találok! – tartja a mondás, de fordíthatjuk a szerencsénket arra is, hogy megelőzzünk egy-egy lakástüzet. Szakemberekkel beszélgettünk arról, miért is fontos a kémények karbantartása, sőt, azt is megtudtuk, hová kell fordulnunk Nógrád vármegyében kémény ügyben.

Angyal Eszter

Saliga Istvánnal (balra) és Kapás Mártonnal beszélgettünk a kéményseprés témakörében

Forrás: Nool

Fotó: Angyal Eszter

2016 óta a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének szakemberei végzik országszerte, így természetesen Nógrád vármegye területén is a kéményseprést, s teszik mindezt közfeladatként. A kéményseprők természetes személyek ingatlanaiban, társasházakban és lakásszövetkezeti házakban is gondoskodnak az égéstermék-elvezetők karbantartásáról – főként akkor, ha megrendeljük az általuk igényelhető szolgáltatást, ami ráadásul szilárd tüzelőanyaggal való fűtés esetén évente, gázfűtést használóknak kétévente ingyenes, hacsak nincs vállalkozás bejelentve az otthonunkba. 

A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában Kapás Márton tűzoltó főhadnaggyal, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjével, valamint Saliga Istvánnal, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kéményseprőipari tevékenységet ellátó szervezete, a Gazdasági Ellátó Központ alá tartozó Nógrád Vármegyei Ellátási Csoport csoportvezetőjével beszélgettünk minden olyan fontos és hasznos kérdésről, ami a kéményseprés kapcsán felmerülhet:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában