Bűncselekmény

2023.11.21. 10:28

Feszítővassal és bajonettel vett revansot egy nógrádi apa és fia

Vádat emeltek egy apa és a fia ellen, akik veszélyes eszközökkel felfegyverkezve akarták rendezni a sértettel fennálló konfliktusukat.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunknak megküldött közleménye szerint a két férfi egy korábbi közlekedési incidens miatt 2021. június 26-án éjszaka autóval elmentek a sértett otthonához. A 21 éves férfi egy feszítővassal, apja pedig egy bajonett tőrrel a kezében szállt ki az autóból. Az ingatlan kapujában összevesztek a házigazdával, a szóváltás pedig tettlegességig fajult. 

Az idősebb férfi a bajonettel hadonászva többször megvágta a sértett hasát, aki ekkor az autója platóján lévő villanytartó karóval kiütötte a támadója kezéből a tőrt, mindeközben a fiatalabb vádlott ököllel kezdte ütni a sértett arcát, miközben a feszítővasat a másik kezében tartotta. Ezután a fiú abbahagyta a bántalmazást és apját is megpróbálta lecsillapítani, aki az ekkor a helyszínre érkező rendőrautó egyik ablaküvegét betörte.

A sértett a vádlottak bántalmazása következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára és az ütések helyére a súlyosabb sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető – írja közleményében az ügyészség. 

A Salgótarjáni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg a 41 és 21 éves férfiakat. Továbbá indítványozta, hogy a bíróság ítélje őket felfüggesztett szabadságvesztésre, kobozza el tőlük az elkövetéshez használt eszközöket, valamint fizettesse meg velük az eljárás során keletkezett 28 ezer 801 forint bűnügyi költséget is.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában