Alvajáró

2023.10.27. 08:25

Több helyről is lopott az álmatlanságban szenvedő karancslapujtői férfi, reggel a rendőrök ébresztették

Egy 29 éves férfi a lopások elkövetése után aludni tért, azonban az éjszaka fáradalmait már nem tudta kipihenni, mert reggel rendőrök kopogtak az ajtaján.

Nool.hu

Megtetszett neki a sok kulcs, ezért hazavitte azokat

Forrás: police.hu

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint egy karancslapujtői férfi október 24-én éjszaka álmatlanságban szenvedett, ezért felöltözött, és a falu utcáin sétálgatott. Útja során a helyi presszóhoz ért, és az épület egyik oldalsó ajtaját nyitva találta. Bement az épületrészbe, amelyen keresztül átjutott az italozóba, és a pénztárgépből tízezr forintot, a polcokról pedig üdítőket és szeszes italokat, valamint nassolnivalót vett magához, és azzal otthonába indult. Hazaérkezése után lepakolta a zsákmányt, majd többször visszatért a presszóba, és újabb édességeket és italokat vitt haza közel 80 ezer forint értékben.

Még ezután sem tudott elaludni

A férfi továbbra sem bírt elaludni, ezért újabb sétára indult. Ez alkalommal egy autószerelő műhely telephelyére jutott be oly módon, hogy bemászott a hiányzó kerítésrészen. Ott több személyautó is állt, amelyek közül az egyikbe bele is ült, imitálva, hogy járművet vezet. Mindeközben az autó beindult, ezért a riadt férfi kiszállt a járműből, azonban a kulcsot zsebre tette, mivel megtetszett neki. Ezt követően több gépjárműből kivette az indítókulcsot, illetve a forgalmi engedélyt és minden olyan tárgyat, amelyet értékesnek tartott. A telephelyen gumiabroncsokat is talált, valamint az egyik jármű rakterében egy kerékpárt is, ezért azokat is hazavitte, majd aludni tért. 

A helyi körzeti megbízottak beszerzett adatai alapján a férfit reggel ők és a salgótarjáni nyomozók ébresztették, majd elfogták. A 29 éves férfi lakásában megtalálták az előző éjszaka a presszóból és a telephelyről odahordott értékeket, amelyeket lefoglaltak. Lopás és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki a helybeli lakost, aki beismerte tettét.

A nyomozók vizsgálják, hogy a férfi összefüggésbe hozható-e további bűncselekmények elkövetésével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában