Migráns

2023.10.18. 09:06

Menekültek a migránsok Parassapusztánál, most emeltek vádat az embercsempészek ellen

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két, jelenleg letartóztatásban lévő román férfi ellen, akik 13 személynek nyújtottak segítséget az illegális határátlépésben.

Nool.hu

13 embert csempésztek az autóban

Forrás: police.hu

A vád szerint 2022. november 22-én a 30 éves férfi vezette a lengyel rendszámú személygépkocsit, mellette a jobb első ülésben 19 éves társa ült. Az elkövetők a hátsó üléssorok kiszedésével kialakított térben 13, magát szír állampolgárnak valló személyt szállítottak a déli határszakasztól.

Ahogy arról akkor portálunk is beszámolt, amikor a parassapusztai határátkelőnél várakozó kocsisorhoz értek, észrevették, hogy rendőri ellenőrzés vár rájuk, ezért felszólították utasaikat, hogy szálljanak ki. A 13 szír állampolgár az út menti szalagkorlátot átugorva, az Ipoly folyón átkelve Szlovákia területére szaladt, ahol a szlovák hatóságok feltartóztatták őket.

Az ügyészség a két férfi, mint társtettesek ellen az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat, mértékes indítványában 4 év szabadságvesztés és 8 év Magyarország területéről való kiutasítás kiszabását kérte. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában