Vádirat

2023.10.10. 10:32

Megszökött a bűnügyi felügyeletből és drogot is találtak a vanyarci férfinál

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 34 éves férfi ellen, aki megszegte a vele szemben elrendelt kényszerintézkedés szabályait, a rendőrséget is megkárosítva, előállítása során pedig kábítószer gyanús anyagot is találtak nála.

Nool.hu

A gyanúsított ruházatában talált kábítószer gyanús anyag

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

A vád szerint a férfivel szemben a Budai Központi Kerületi Bíróság rablás bűntette miatt a mozgását nyomon követő technikai eszközzel való ellenőrzés mellett bűnügyi felügyeletet rendelt el - közölte portálunkkal a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Magatartási szabályként előírta számára, hogy a tartózkodási helyéül kijelölt vanyarci ingatlant és az ahhoz tartozó bekerített helyet a mindennapi élet szükségleteinek biztosítása érdekében minden kedden és csütörtökön, 11-től 13 óráig hagyhatta el. A vádlottat a Pásztói Rendőrkapitányság járőrei 2021. szeptember 9. napján délután ellenőrizték, azonban felszólításra nem ment ki, nem találták az ingatlan területén sem. A rendőrök ezt követően megkísérelték a vádlottat felkutatni Vanyarc településen, majd visszatérve a lakóházhoz észrevették, hogy gyalogosan közelít feléjük.

Megrongálta menekülés közben még a nyomkövetőt is

 A férfi bement a házba, majd onnan az ingatlan egyik ablakán kiugorva a szomszédos telken át futva ismeretlen helyre távozott. Menekülés során a lábán elhelyezett elektronikus nyomkövető eszközt eltávolította, majd ismeretlen helyre elrejtette, ezzel 35 ezer 623 forint kárt okozott az Országos Rendőr-főkapitányságnak.

A szökést követő előállítása során ruházata átvizsgálása közben több kisméretű alufóliacsomagot találtak nála, melyekről kiderült, hogy kábítószernek minősülő anyagot, etil-hexedront tartalmaztak. A járási ügyészség fogolyszökés és kábítószer birtoklás vétségével vádolta meg a szökevényt, és többszörös visszaesőként végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint a közel 178 ezer forintos bűnügyi költség megfizettetését indítványozta vele szemben. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában