Ügyészség

2023.10.13. 09:18

Letartóztatták a Mátraszőlősnél balesetet okozó moldáv embercsempészt

A bíróság úgy döntött, hogy letartóztatják az embercsempészt, azért ne szökjön meg vagy ne rejtőzzön el.

Nool.hu

Letartóztatták a moldáv embercsempészt

Forrás: Police.hu

Mint arról korábban portálunkon beszámoltunk, október 5-én, a reggeli órákban a 21-es számú főúton, Mátraverebély térségében fogták el a rendőrök azt a moldáv állampolgárságú embercsempészt, aki a személygépkocsijában 12 migránst szállítva szalagkorlátnak hajtott.

Az ügyészség ma reggeli közleményében az áll, hogy a Balassagyarmati Járási Ügyészség kezdeményezésére a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozati bírája elrendelte egy moldáv férfi letartóztatását.

Mint írják, az autóban szörnyű körülmények uralkodtak, és a sofőr menekülésbe kezdett, amikor rendőri ellenőrzésnek vetették alá. Nagy sebességgel ütközött a szalagkorlátnak, súlyos sérüléseket okozva az utasok között. 

A rendőrség a férfi ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt rendelt el nyomozást. A moldáv férfiról megalapozottan feltehető, hogy a felelősségre vonás elől elrejtőzne, elérhetetlenné válna a hatóságok számára, így az ügyészség indítványozta a letartóztatását.

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája osztotta az ügyészi álláspontot elrendelte a kényszerintézkedést.

A döntés – mivel a kirendelt védő nem volt jelen az ülésen – nem végleges.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában