Ügyészség

2023.09.15. 08:52

Szagot fogtak a nógrádi zsaruk: elkapták a kannabiszt nevelő szentei férfit

Egy 35 éves férfi ellen emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség, mivel 2021-ben otthonában sátorban terjesztette a marihuánát.

Nool.hu

A férfi elszívóval és világítással felszerelt termesztő sátorban nevelte a növényeket

Forrás: ugyeszseg.hu

Mint arról korábban portálunkon is beszámoltunk, a rétsági rendőrök egy szentei családi házban tartottak kutatást 2021. november 16-án, mivel felmerült a gyanúja, hogy az ott lakó 35 éves férfi kábítószert termeszt. Az intézkedés során a nyomozók speciális cserépben, elszívóval és világítással felszerelt termesztő sátorban nevelve négy tő kábítószer gyanús növényt, továbbá bruttó 283,9 gramm súlyú szárított zöld növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le.

Az ügyészség portálunkhoz eljutatott közleménye szerint, a férfi az egyik szobáját alakította át a célra. A marihuána magjait ismeretlen forrásból szerezte be, majd egy sátorban nevelte őket. A szárított növényi részeket pedig vödrökben és táskákban tárolta. A növényekből olajat készített, és rendszeresen fogyasztotta, még a rendőrségi intézkedés előtt is.

Az ügyészség a kannabisz termesztése és tartása miatt kábítószer birtoklásának bűntettével vádolta meg a bűncselekmény elkövetését beismerő elkövetőt. A vádiratban tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés alkalmazásával próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést, a lefoglalt növények, szárított növényi anyagok és az előállításhoz használt kellékek elkobzását, valamint az eljárás során felmerült közel 1 millió 600 ezer forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz majd döntést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában