Rablás

2023.09.28. 14:49

Nem érte meg a huzavona – 1500 forintot sikerült lopnia a salgótarjáni rablónak

Egy salgótarjáni kocsmában nézte ki idős áldozatát egy 30 éves férfi, majd zárás után követte és kirabolta a szépkorút – tájékoztatta portálunkat Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Nool.hu

Az elrabolt táskában nem lelt nagy zsákmányra az elkövető

Forrás: police.hu

A nyomozás eddigi adatai szerint a salgótarjáni lakos szeptember 26-án az esti órákban egy zagyvapálfalvai  italboltban felfigyelt egy 70 éves férfire. A zárórát követően a sértettet után ment a 30 éves elkövető, majd a Budapesti úton pár száz méter megtételét követően az idős és gyanútlan férfit utolérte, és annak vállán elhelyezett táskát egyszerűen leemelte, majd a zsákmányával szaladni kezdett.

– Futás közben észrevette, hogy a nyitott táskából kiesett a sértett pénztárcája, amelynek megszerzése az elsődleges célja volt, ezért visszafordult a tárcáért, amelyhez egyszerre érkezett a sértettel. A két férfi között dulakodás alakult ki a vállpántos táska birtoklásáért, amely során az elkövető földre rántotta az idős férfit, aki ennek következtében hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett – ismertette Buda Gábor.

Hozzátette: a táskáért folytatott huzavonát az elkövető szakította félbe azzal, hogy elszaladt a jogtalanul megszerzett pénztárcával. A rabló azonban nem örülhetett sokáig a szerzeményének. Egyrészt a tárca mindössze 1500 forint készpénzt és bank-, valamint pontgyűjtő kártyákat rejtett, másrészt őt a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói egy nap alatt beazonosították, és lakásán a Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai elfogták, majd előállították. 

A nyomozók rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 30 éves elkövetőt, majd őrizetbe vették. A férfi a cselekmény elkövetését beismerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában