Bűnügy

2023.08.28. 15:24

Ültetvényesnek állt a dzsungelben a férfi, Kálló és Vanyarc között termesztett vadkendert

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói fogták el azt a 62 éves férfit, aki a Kálló és Vanyarc közötti erdőben vadkendert termesztett. Az ültetvény 23 tőből állt.

Faragó Zoltán

Bűnjellé vált a szakszerűen termesztett vadkender

Forrás: Nool.hu

Fotó: Police.hu

A rendőrségre 2023. augusztus 22-én érkezett bejelentés, miszerint a Kálló és Vanyarc község közti erdőterület egyik tisztás részén gombázók feltehetőleg kannabisz tövekre bukkantak. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói a bejelentést követően, az adott terület visszatérő ellenőrzése során tetten értek egy 62 éves férfit, aki éppen a közel 80 négyzetméternyi területre ültetett 23 tő vadkendert gondozta. A rendőrök a kertészkedő elkövetőnél a növények szakszerű ápolására szolgáló eszközöket – kézi permetezőt, gombaölő szert, kötegelőt, növénytámasztó karókat – találtak meg, sőt megállapítást nyert az is, hogy a férfi a növények gondozási helyét jelző-riasztó rendszerrel látta el.

A 80 négyzetméteres területen 23 tő vadkendert gondozott a "kertész"
Fotó: Police.hu / Forrás: Nool.hu

Az igazságügyi botanikus szakértő előzetes szakvéleménye alapján a férfi által gondozott növények THC hatóanyaggal rendelkeznek, amely kábítószernek minősül. A pásztói nyomozók a férfit kábítószer birtoklása bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe is vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában