Káresetek

2023.08.06. 08:52

Tovább pusztított a vihar: fába csapott villám, a víz pincéket öntött el

Szombat kora hajnaltól éjfélig negyven alkalommal kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a viharos időjárás miatt. Vasárnap reggel további három riasztás érkezett az igazgatóság műveletirányító ügyeletére.

Nagy Orsolya

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak elmondta, hogy többségében kidőlt fák és leszakadt faágak adtak munkát a hivatásos és önkéntes egységeknek. Legtöbbször a gyalogos- és a járműforgalmat akadályozták a kidőlt fák, de számos településen elektromos és távközlési vezetékeket is megrongáltak. Ezen túlmenően több családi ház pincéjéből és garázsából is felgyűlt esővizet kellett kiszivattyúzniuk a tűzoltóknak.

– Villám csapott egy körülbelül harminc méter magas fenyőfába Csécsén, a Madách úton. A fa törzse kettéhasadt és több épületet és a járműforgalmat is veszélyeztetett. A pásztói és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai létraszer és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Homokzsákokkal védekeztek a lezúduló víz ellen

Egy másik eset során Hugyagon, a Rákóczi úton a vízelvezető árkokból kiömlő nagy mennyiségű esővíz két családi házat is veszélyeztetett. A szécsényi hivatásos tűzoltók és az Ipoly-völgyi Különleges Mentők körülbelül nyolcvan homokzsák kihelyezésével védték az épületeket.

Kapás Márton arra is kitért, hogy a szombati nap során a vármegye huszonöt településén kellett beavatkozniuk a nógrádi hivatásos és önkéntes tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a korábbi napokban sem kímélte a vihar Nógrádot, ugyanis szombat reggelig tizenhat lakossági bejelentés érkezett viharkárral kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában