Káresetek

2023.08.05. 11:07

Sínekre dőlt a fa, pincéket öntött el a víz, károkat okozott a vihar Nógrád-szerte

Szűkebb hazánkat sem kímélte az éjszakai vihar. Szombat reggelig ugyanis tizenhat éjszakai viharral kapcsolatos lakossági bejelentés érkezett a katasztrófavédelem Nógrád vármegyei főügyeletére.

Nagy Orsolya

Fákat döntött ki, pincéket öntött el az éjszakai vihar

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Tóth Imre

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta portálunknak, hogy a legtöbb esetben kidőlt fákhoz és leszakadt faágakhoz riasztották a hivatásos és önkéntes tűzoltókat.

Hozzátette: az egységek kézi erővel és motoros láncfűrésszel avatkoztak be a káreseteknél. Volt, ahol a gyalogosok és az autósok forgalmát akadályozták a leszakadt növényi részek, máshol elektromos és távközlési vezetékeket szakítottak le.

Számos településen pusztított a vihar

– Becske és Magyarnándor között a vasúti sínekre dőlt egy fa, amelyre a szerelvény is ráhajtott. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók eltávolították a vasúti pályáról a fát. Az eset során a sínek nem rongálódtak meg és a mozdony is folytatni tudta útját. Egy másik eset során Szuhán egy nagy méretű fa elektromos vezetékeket szakított át, valamint egy családi ház kerítését is megrongálta. Itt a pétervásárai hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Palotáson a Bajcsy-Zsilinszky úton egy családi ház pincéje telítődött esővízzel. A pásztói hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével távolítják el a vizet a helyiségből – közölte Kapás Márton.

Mint mondta, ezen túlmenően Salgótarján, Pásztó, Nőtincs, Erdőkürt, Mátraszele, Ipolytarnóc, Nógrádmegyer, Ludányhalászi, Mátraverebély, Vizslás, Vanyarc és Szurdokpüspöki településeken is be kellett avatkozniuk vármegyénk hivatásos és önkéntes tűzoltóinak. A káresemények kezelése a vármegye több pontján jelenleg is folyamatos. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában