Hivatás

2023.08.17. 10:57

Elkötelezettek a hivatásuk iránt: szenvedéllyel szolgálnak a fiatal rétsági rendőrök

A Rétsági Rendőrkapitányság új lendületet kapott Nagy Kata és Kerekes Jonatán hadnagyok csatlakozásával.

Nool.hu

Nagy Kata és Kerekes Jonatán

Forrás: Facebook | Zsaru Magazin

A két rendfenntartó, akik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közrendvédelmi szakirányán szerezték diplomájukat, most a bűnügyek izgalmas világába merülnek.

– Rendkívül barátságos fogadtatásban részesültünk. Kollégáink sokat segítenek és rengeteget tanítanak nekünk. Jelenleg a bűnügyi területtel ismerkedünk, bár kihívást jelent, hiszen a rendészeti szakirányon végeztünk. Mindazonáltal rendkívül vonzó és izgalmas területnek találjuk – mondta el a Zsaru Magazinnak Nagy Kata.

Kata már gyermekkorában belepillantott a rendőri élet mindennapjaiba, hiszen édesanyja a Balassagyarmati Rendőrkapitányságon szolgált, tavaly ment nyugdíjba. Édesanyja sokat segített Katának, időnként még most is kéri a tanácsát, például amikor Robotzsarut kell használnia.

Mindketten lelkesen állnak a rendőri hivatáshoz
Mindketten lelkesen állnak a rendőri hivatáshoz
Forrás: Facebook | Zsaru Magazin

Kerekes Jonatán, aki Kata szaktársa volt az egyetemen, szintén lelkesen áll a rendőri hivatáshoz. Szeretett volna olyan munkát, amely sosem egyhangú, és folyamatosan kihívások elé állítja. Emellett fontos volt számára, hogy segíthessen az embereknek – mesélte a magazinnak.

Jonatán számára az érzés, hogy végre rátalált a hivatására leírhatatlan.

– Mindig történik valami, sosem unatkozom, és közben úgy érzem, valóban hasznosan töltöm napjaimat. Az egyetemen ugyan voltak gyakorlati óráink, de a valóságban teljesen másképp érzékeljük, amikor például a bűnügyi szakértőkkel együtt a helyszínen nyomozunk és segítünk a nyomok felkutatásában. Kisebb feladatokkal is megbíznak, mint például tanúk kihallgatása, és részt veszünk a kutatómunkában is – mondta.

– Bár még a betanulás időszakában vagyunk, könnyebb ügyekkel haladunk, hogy a tanulás közben is előre léphessünk. Ugyanakkor példaként kapunk bonyolultabb eseteket is, amelyeken el kell gondolkodnunk, hogy miként oldanánk meg őket. Ezen ügyeken keresztül is rengeteget tanulunk – teszi hozzá Nagy Kata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában