Betörés

2023.08.25. 14:09

Budapesten fogták el a vanyarci betörőt – egymillió forintnyi készpénzzel távozott

Lopás elkövetése miatt körözték azt a 47 éves férfit, aki betört egy közeli utcában lévő vanyarci lakóházba.

Gerhát Karina

Lopás elkövetése miatt körözték a 47 éves férfit

Forrás: Police.hu

– A nyomozás adatai alapján a 47 éves helyi férfi, az idős tulajdonos távollétét kihasználva az augusztus 19. és 21. közötti időszakban megjelent annak közeli házánál. A kerítésen átmászva megpróbálta berúgni az ingatlan bejárati ajtaját, de az nem engedett az erőszaknak – mondta el portálunknak Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hozzátette: az ajtót sem feszítővassal, sem pedig rugdosással nem bírta kinyitni, de a tettes nem adta fel. Megkerülve a házat, a fürdőszoba ablakkal próbálkozott, de mivel az magasan volt, így ott sem tudott bejutni. Ezután az elszánt elkövető a sértett nyitott fészeréből kihozott egy létrát, azon felmászott és a szúnyoghálót leszaggatva, az üveget betörve bejutott a lakóházba.

Mint megtudtuk: ott kutatást végzett, ami eredményre vezetett és onnan egymillió forintnyi készpénzzel távozott az érkezési útvonalán, a rongálással pedig 100 ezer forintos kárt okozott.

– A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói a bejelentést követően végzett széleskörű adatgyűjtés eredményeképp beazonosították az elkövetőt, aki időközben elhagyta a települést. Kézre kerítése érdekében munkatársaink elfogatóparancsot bocsátottak ki a férfi ellen, akit augusztus 24-én, csütörtökön, a délutáni órákban Budapesten, a IV. kerületben igazoltattak és fogtak el az egyenruhások – emelte ki Buda Gábor.

Kifejtette továbbá: a 47 éves férfit a pásztói nyomozók kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen. A gyanúsított a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte. A hatóság vizsgálja továbbá a férfi lehetséges szerepét más vagyon elleni bűncselekményekkel kapcsolatban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában