Káresetek

2023.07.18. 10:28

Rövid idő alatt pusztított a vihar Nógrádban: egy családnak az otthonát is el kellett hagynia

Mutatjuk, milyen károkat okozott a hirtelen jött vihar hétfőn Nógrádban!

Gubányi Patrik

A hét utolsó napján is nagy károkat okozott a vihar

Forrás: Nool

Fotó: Gerhát Karina

Hétfőn délután négy óra előtt érte el a vihar Nógrádot, a heves esőzés és a viharos szél több településen is pusztított. 

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolója szerint a Tevékenység-irányítási Központba több mint 140 jelzés érkezett, zömében kidőlt fák, leszakadt villanyvezetékek, valamint megrongálódott tetők miatt kérték a tűzoltók segítségét. 

El kellett hagyniuk otthonaikat

A legtöbb káreset Salgótarjánban, Kazáron, Mátraszelén, Dorogházán, Litkén, Nemtiben, Szécsényben, Etesen, Nógrádszakálon, Rákóczibányán, Endrefalván, illetve Ludányhalásziban keletkezett. Kazáron egy családnak kellett az otthonát elhagyni, mivel a szél a tetőt megbontotta, két felnőtt és egy gyermek a rokonokhoz költözött.

A vármegye hivatásos tűzoltói egész éjjel dolgoztak a károk felszámolásán, az egységek munkáját a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Magyargéc Önkéntes Tűzoltó Egyesület segítette. A műszaki mentések során senki nem sérült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában