Pályázat

2023.05.13. 10:55

Te mindig becsatolod? – középiskolások videóit várják a nógrádi rendőrök

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság ezúttal arra kíváncsi, hogy kinek mit jelent "CSATOL"-ni. A közlekedésbiztonsági videópályázatra május 31-ig jelentkezhetnek a tanulók.

A. E.

A biztonsági öv használatának fontosságára is felhívhatják a figyelmet a pályázók

Forrás: Nool archívum

A középfokú oktatási intézmények diákjai számára hirdetetett közlekedésbiztonsági videópályázatot a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság „CSATOL!” címmel. Az alkotóktól olyan kreatív és figyelemfelhívó pályaműveket várnak, amelyek alkalmasak a különböző közlekedői csoportok közlekedési kultúrájának fejlesztésére, közlekedői magatartásuk pozitív irányú befolyásolására.

Fontos szempont az is, hogy a beküldött pályamű mondanivalója segítse elő a biztonságos közlekedés propagálását: azaz hívja fel a figyelmet a biztonsági öv és/vagy a gyermekbiztonsági rendszer és/ vagy a bukósisak használatának fontosságára és járuljon hozzá annak tudatosításához, hogy a legfőbb érték az emberi élet.

Középiskolások figyelem! Kíváncsiak vagyunk arra, hogy nektek mit jelent CSATOL-ni. Itt a lehetőség arra, hogy megmutassátok!

– áll a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság felhívásában.

A pályázat tartalmi és formai követelményei:

  • Pályázni kizárólag saját készítésű videóval lehet, melynek szerzői jogával a pályázó rendelkezik.
  • Egy pályázó több pályaművel is nevezhet, korlátlan gondolati szabadsággal a fenti témákon belül, a különböző videótechnikák és stíluselemek szabad alkalmazásával.
  • A pályamű mondanivalója és képi megjelenítése nem sérthet személyiségi jogokat, kegyeleti jogokat, közerkölcsöt, valamint szerzői jogokat. Azon kizárólag olyan személyek jeleníthetők meg, akik a pályamű készítéséhez és azon való szerepléshez – írásos nyilatkozatukkal – hozzájárultak.
  • A szerző – a pályázaton történő részvétellel – hozzájárul ahhoz, hogy munkáját a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság az írott és elektronikus sajtóban (pl. Facebook, police.hu, rendőrség youtube csatornája) térítésmentesen felhasználja propaganda és oktatási célból, továbbá hozzájárul, hogy alkotását különböző kiállításokon, balesetmegelőzési rendezvényeken díjmentesen bemutathassa.  
  • Az elkészült videó maximum 2 perc időtartamú lehet, legalább 1280X720 (HD), MP 4 formátumú.
  • A pályamunkákat CD, vagy DVD lemezen, névvel, születési dátum, lakcím, közvetlen elérhetőségi adatokkal (telefonos elérhetőség, e-mail cím) az alkotó oktatási intézményének megjelölésével ellátva, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság nevére, 3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. címére kérik eljuttatni személyesen, vagy postai úton.

Bárnai Kinga rendőr őrnagytól, a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkárától megtudtuk, hogy a pályaműveket május 31-ig várják, Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsághoz (3100 Salgótarján, Rákóczi út 40.) személyesen, vagy postai úton ugyanerre a címre.

A pályázók között értékes nyeremények is gazdára várnak: az első helyezett egy 30 ezer forint értékű vásárlási utalványt, a második egy 20 ezer forintos, a harmadik pedig egy 10 ezer forintos vásárlási utalványt nyerhet. A pályázattal kapcsolatban bővebb tájékoztatást Bárnai Kinga rendőr őrnagytól kérhetnek a [email protected] e-mail címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában