Mentés

2023.05.02. 18:00

Iskolaőr gondos kezeinek köszönhetően kapott esélyt a túlélésre a nógrádszakáli gólya

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársának köszönhetően már gondos kezekben lábadozhat a sérült fehér gólya.

Nool

A sérült gólyára először a fürdőszobában, majd saját szobájában vigyázott az állatmentő

Forrás: Facebook/Kőműves Klára

Ahogy arról korábban beszámoltunk, összefogás révén adtak esélyt a túlélésre egy sérült gólyának Nógrádszakálon. A gázlómadarak életét bemutató és követő Északi gólyahír nevű Facebook-csoportban osztották meg, hogy a járókelők a földön találtak egy sérült gólyát Nógrádszakál egyik utcájában a napokban, majd azonnal értesítették a helybéli nagy állatbarát és gólyakedvelő Kőműves Klárát. 

Az állatvédő azonnal a megadott helyre sietett és a megsebesült madarat az otthonába vitte, biztonságba helyezte. Ezzel egy időben értesítette a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát is, akik másnap kora reggel a sérült gólyát a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szállították, ahol aztán gyakorlott állatorvosok kezdték meg a gyógykezelését. 

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden közleményt juttatott el portálunknak, amelyben azt írták, büszkék munkatársukra, a ludányhalászi Ráday Gedeon Általános Iskolában iskolaőrként szolgálatot teljesítő Kőműves Klárára. Mint írják: munkatársuk nem csupán a bűnmegelőzést, hanem az állatvédelmet is a szívén viseli. 

Az iskolaőr nem első esetben segített sérült gólyán, és most is pár óra alatt a szívéhez nőtt a megmentett madár, akit Sárának nevezett el. A Nógrád Vármegyei-Rendőrfőkapitányság a közleményben továbbá elismerését fejezte ki munkatársuknak, aki ezzel a tettével hozzájárult ahhoz, hogy a Magyarországon fokozottan védett faj egyede esélyt kapjon arra, hogy sérüléséből felépüljön és tovább élhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában