Cipőgyár

2023.03.17. 11:19

Évente 150 ezer pár cipőt gyártanak a balassagyarmati rabok (videó)

Az országban működő tíz büntetés-végrehajtási gazdasági társaság egyike a közel 70 éve fennálló Ipoly Cipőgyár Kft., amely 300 fogvatartottat foglalkoztat. A munkavédelmi termékek széles választéka mellett itt készülnek a rendvédelmi szervek munkatársai által viselt szolgálati lábbelik.

Nool

Az Ipoly Cipőgyár Kft. a Balassagyarmati Fegyház és Börtön elítéltjeinek munkáltatásával a legkülönbözőbb szakmák számára készít speciális lábbeliket, melyek kivétel nélkül megfelelnek a mindenkori munkavédelmi előírásoknak. A rendvédelmi szervek mellett a MÁV, a Magyar Posta, az egészségügy, valamint a vendéglátás, kereskedelem és villamosipar szakemberei viselik a rabok munkájával készült termékeket.  

A társaságnál döntően korszerű, úgynevezett poliuretán direktfröccsöntött technológiával gyártott munkavédelmi, egyen- és forma lábbelik készülnek, de munkavédelmi kesztyűket és a rendvédelem részére kiegészítő bőrtermékeket (öv, derékszíj, különféle tokok) is gyártanak itt. A termékek megfelelnek az ISO, sőt még a NATO szabványainak is.

Március elején számoltunk be arról, hogy a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Rétvári Bence az Ipoly Cipőgyár Kft.-ben tett látogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában