Pontgyűjtés

2023.03.08. 09:56

A száguldozás továbbra sem kifizetődő dolog

A makettzsaru sem ijesztette meg a BMW sofőrjét, majdnem a megengedett sebesség duplájával abszolválta a veszélyes útszakaszt.

Nool

Ez a kanyarbevétel 60 000 forintjába került az autó vezetőjének

Forrás: police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a jövőben is rendszeresen végeznek méréseket olyan helyeken, ahol a sebességtúllépés miatt fokozott a balesetveszély.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 2-es számú főúton a diósjenői elágazó közelében balesetmegelőzési célzattal került kihelyezésre 2021. októberében egy életnagyságú rendőr sziluett tábla. Az érintett útszakaszon az egyenruhás rendőrt ábrázoló makett előtt egy 60 km/h sebesség korlátozó jelzőtábla inti lassabb haladásra az arra közlekedőket.

Azonban sem a jelzőtábla által jelölt sebességhatár, sem a rendőrmakett nem tartotta vissza a sebesség túllépésétől azt a sofőrt, aki 2023. március 2-án reggel „meszeltek le” az említett útszakaszon. Ám a meglepetés csak ekkor jött, ugyanis a sofőr az egyenruhás sziluett mellett elhaladva, nem messze attól, valódi rendőrökkel találta magát szemben, akik éppen sebességet mértek. A mérőműszer adatai szerint a jármű vezetője a megengedett 60 km/h sebességet túllépve 105 km/h-val közlekedett.

A rendőrök a sofőrrel szemben 60.000 forint közigazgatási bírságot és 4 közúti közlekedési előéleti pontot állapítottak meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában