Közlekedés

2023.02.06. 13:55

Váratlanul jött a tél? – rengeteg baleset történt a nógrádi utakon

Tizenkilenc baleset, hat sérült – ez az elmúlt napok mérlege a nógrádi közutakon. A rendőrség a fagy és a csúszós utak veszélyeire figyelmeztet.

Nool

Egymást érték a balesetek a nógrádi utakon

Forrás: police.hu

A csúszós utak mindennapossá váltak, főleg éjszaka és a hajnali órákban jellemző a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és csúszós utak hirtelen válthatják egymást, amely különös óvatosságot és figyelmet kíván. Nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata – figyelmeztette az autósokat hétfőn Király-Kollár Ramóna hadnagy, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrség figyelemfelhívó közleménye nem véletlen, ugyanis öt nap alatt 19 közlekedési baleset helyszínén kellett intézkedniük, a balesetek során pedig hatan sérültek meg, ráadásul a következő napokban is hasonló időjárási körülményekre és útviszonyokra számíthatunk.

A szóvivő felidézett néhány, a napokban történt balesetet. Nemti közelében egy 46 éves nő sérült meg, amikor egy erősen jobbra ívelő kanyarban megcsúszott az autójával. Keszeg és Nézsa között egy 34 éves férfi szenvedett balesetet, amikor előbb az árokba sodródott, majd egy fának ütközött a járművével. A sofőr és utasa is megsérült. Aznap este a 21-es főúton is baleset történt: egy 52 éves nő Kisterenye közelében, balra kanyarodás közben nem adott elsőbbséget a szemből érkező gépkocsinak. Szombaton délelőtt Dejtár közelében volt dolguk a rendőröknek, miután az erős szél miatt egy ág letört és egy gépkocsi tetejére zuhant, a sofőr pedig megsérült.

– Az elmúlt öt napon a vármegye rendőrei további egy személyi sérüléssel járó és 14 anyagi káros baleset helyszínén, valamint két ittas járművezetővel szemben intézkedtek – tájékoztatta portálunkat Király-Kollár Ramóna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában