Bolyhos

2023.02.04. 16:13

Szívszorító gyerekrajz: így búcsúzik kivégzett kutyájától az ötéves nőtincsi kislány

A csupán 5 éves gyermek másfél héttel a kutya tragikus kivégzését követően sem tudta még feldolgozni, hogy négylábú barátja nincs többé.

Nool

A csupán 5 éves kislány nehezen dolgozza fel Bolyos elvesztését

Forrás: Facebook/Segítő kezek az Állatokért Alapítvány

Ahogy arról korábban beszámoltunk, brutális állatkínzásról, egy labrador kutya kivégzéséről tájékoztatták szerkesztőségünket nyugat-nógrádi állatvédők múlt csütörtökön. A nőtincsi család házikedvence január 21-én tűnt el otthonról, majd gazdái nagy erőkkel keresni kezdték. Hiába a közösségi összefogás, a több száz Facebook-megosztás, a kutyus végül holtan került elő, mert mint kiderült, valaki brutális módon kivégezte.

A nőtincsi család kislánya gyakorlatilag együtt nőtt fel a család házikedvencével, Bolyhos kutyával. A Segítő kezek az Állatokért Alapítvány Facebook-oldalán tett most közzé egy rajzot, amit az 5 éves kislány készített. A bejegyzéshez az alábbiakat írták:

Szívszorító pillanatok... Egy 5 éves kislány testvére, játszótársa, legjobb barátja, egy három tagú kis család védőszentje, és maga a "Férfi" a háznál!!! Aki mindig résen volt!! Most már fentről figyel!! Ezt a rajzot Bolyhos kis emberi testvérkéje rajzolta, aki 5 éves. Elmondták a szülei hogy Bolyhos már nincsen többé, de ő csak várja haza. Ő minden pillanatban várja haza a szőrös testvérét!

A csupán 5 éves gyermek vélhetően másfél héttel a kutya tragikus kivégzését követően sem tudta még feldolgozni a történteket. Mint arról korábban részletesen írtunk, Bolyhost egy menhelyről fogadták örökbe gazdái. Az állat sosem szökött el korábban otthonról, szerető családban élte mindennapjait. 

A brutális kivégzésre senki nem számított

A labrador szándékos meggyilkolásának tényét a helyszínre hívott állatorvos is megerősítette. A kutyának az arc- és homlokcsontját is betörték, a halál oka koponya- és agysérülés volt. A brutális állatkínzás híre gyorsan bejárta a hazai sajtót, az indulatok pedig azóta sem csillapodtak. Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, a kommentelők nem kímélik a jelenleg még ismeretlen személyazonosságú állatkínzót, és a nyugat-nógrádi állatvédők is kemény üzeneteket intéztek hozzá. A Segítő kezek az Állatokért Alapítvány a nőtincsi kutyagyilkosság kapcsán nemrégiben úgy fogalmazott, a kutya valószínűleg megbízott későbbi gyilkosában, ismerhette is őt: leült elé és a szemébe nézett, mielőtt a jelenleg még ismeretlen elkövető brutális módon kivégezte.

Az esettel kapcsolatban múlt héten megkerestük a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is, de későbbre ígértek tájékoztatást az ügyben. Annyi azonban az állatvédők egyik posztjából is kiderült, hogy a kutya megtalálásának helyén bűnügyi helyszínelők is vizsgálódtak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában