Állatkínzás

2023.01.30. 17:25

Kemény üzeneteket kapott a nőtincsi kutyagyilkos (18+)

A nyugat-nógrádi állatvédő szerint a kutya megbízott későbbi gyilkosában: leült elé és a szemébe nézett, mielőtt a jelenleg még ismeretlen elkövető brutális módon kivégezte.

Nool

Bolyhos, a labrador igazi családi kedvenc volt

Forrás: Segítő kezek az Állatokért Alapítvány

Mint arról beszámoltunk, egy, eddig ismeretlen tettes gyakorlatilag kivégezte egy nőtincsi család kutyáját. Bolyhost, a labradort napokig keresték a Facebookon – a segélykérő felhívást több százan osztották meg –, ám az ebet végül vérbe fagyva, a fején nyílt sebbel találták meg. Az ügyet a Segítő kezek az Állatokért Alapítvány hozta nyilvánosságra.

A brutális állatkínzás híre gyorsan bejárta a hazai sajtót, az indulatok pedig azóta sem csillapodtak. A kommentelők nem kímélik a jelenleg még ismeretlen személyazonosságú állatkínzót, és a nyugat-nógrádi állatvédők is kemény üzeneteket intéztek hozzá.

„Tisztelettel megkérek minden állatszerető, tiszta szívű embert: álljunk ki és harcoljunk az állatok jogaiért! Védjük meg őket a kínzóktól és gyilkosoktól!” – írja legújabb Facebook-bejegyzésében az alapítvány. Van olyan támogatójuk, aki dühében egészen odáig megy, hogy kommentjében „vérdíj” kitűzését javasolja, más pedig „mocskos féregnek”, megint más „genetikai selejtnek” nevezi az ismeretlen elkövetőt.

A Segítő kezek az Állatokért Alapítvány egyébként többször is posztolt az elmúlt napokban a nőtincsi kutyagyilkosság kapcsán, sőt, a minap egy videós felhívást is közzétettek. Ebben elhangzik, hogy a kutya valószínűleg megbízott későbbi gyilkosában, ismerhette is őt: leült elé és a szemébe nézett, mielőtt a jelenleg még ismeretlen elkövető brutális módon kivégezte.

Mint már jeleztük, az esettel kapcsolatban megkerestük a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is. Későbbre ígértek tájékoztatást az ügyben. Annyi azonban az állatvédők egyik posztjából is kiderült, hogy a kutya megtalálásának helyén bűnügyi helyszínelők is vizsgálódtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában