Szélvihar

2023.02.05. 06:30

Kidőlt fák, betört iskolaablakok: tombolt a szél Nógrádban

Számos esetben kérték a tűzoltók segítségét szombaton Nógrád vármegyében, miután a viharos szél fákat csavart ki és ágakat szaggatott le.

Nool

Hat alkalommal riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat szombaton a viharos szél miatt kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz – tájékoztatta hírportálunkat Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Mint arról beszámoltunk, már kora reggel kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat a riasztást szűkebb hazánkra, sőt, az ország teljes területére a várható viharos szél miatt, ami még délelőtt el is érte Nógrádot.

Korábbi cikkünkben is beszámoltunk róla, hogy délelőtt egy leszakadó faág menet közben egy közlekedő személyautóra zuhant Dejtáron, a 2201-es számú úton. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet majd megtisztították az úttestet a lehasadt ágaktól. A gépkocsiban két ember utazott, egyiküket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt. 

– Délután három helyen is úttestre dőlt fák akadályozták a forgalmat vármegyénkben. Alsópetény külterületén, majd Hont közelében, a 2-es főúton a rétsági hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Salgótarjánban, a Fáy András körúton a helyi hivatásos tűzoltók tisztították meg az útpályát – tudatta a fejleményeket hírportálunkkal Kapás Márton. 

A katasztrófavédelem megyei szóvivője hozzátette, hogy a megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, a Csokonai úton is munkát adott egy kidőlt fa. – Itt egy iskola épületére dőlt egy körülbelül tizenhárom méter magas fenyő, amely az épület több ablakát is betörte – részletezte. 

Megtudtuk, hogy Nagybárkányban is volt dolguk a lánglovagoknak, miután távközlési vezetékre dőlt egy fa. A pásztói hivatásos tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően szerencsére nem keletkezett kár a vezetékben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában